speedfight.pl

Warto kupić ten skuter? Co o nim myślicie?

Tematy ogólne dotyczące SpeedFighta.

Warto kupić ten skuter? Co o nim myślicie?

Post» brak » 10 Lis 2008, 20:31

Proszę zobaczyc ten link

link

Jak rozmawiam to chłopak zaczyna coś kręcić. Może mi ktos podpowie, może ten skuter już stoi troche na allegro?

Podklejam ten temat. Proszę w nim pisać w razie wątpliwości na temat ogłoszeń i aukcji dotyczących skuterów.
Osoby które mogą pomóc proszę o wartościowe opinie i pomoc niezdecydowanym.
Proszę nie zakładać nowych tematów o podobnym charakterze! Będą one usuwane!
se6ek
brak
Użytkownik
Użytkownik

Post» patral » 10 Lis 2008, 21:10

ten koleś nawet nie pisał 2 opisów tylko napisał 1 i przekopiował do aukcji neosa ja bym nie brał bo coś tu chyba jest nie tak
Awatar użytkownika
patral
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight 2 206WRC
Grupa: Warmińsko-Mazurskie

ok

Post» Dami-11 » 10 Lis 2008, 22:05

Na twoim miejscu zrezygnował bym i rozglądnął sie za czymś bardziej wiarygodnym...pozdro :)
Awatar użytkownika
Dami-11
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 206 WRC

Post» adamus » 10 Lis 2008, 23:32

Najdziwniejsze jest to że 2005 ROK za 3100 ZŁ i jeszcze w wersji LC tak serio ok 5000 by dostał Ja by mnie brał
Awatar użytkownika
adamus
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 SPRZEDANY, ASTRA I

Post» se6ek » 11 Lis 2008, 00:01

Ja dodam od siebie, ze skuter jest niezbyt pewny.. dlaczego?
Wczytajcie się w treśc ogłoszenia-jest napisane, że skuter jest w trakcie rejestracji, co moim zdaniem oznacza, że jest on świeżo sprowadzony, więc na jakiej podstawie własciciel go tak zachwala ?
Poza tym 3-letni skuter po remoncie silnika?
Moim zdaniem to będzie skarbonka, a nie skuter. Daj sobie z nim spokój.
se6ek
Honorowy moderator

Skuter: SPRZEDANY
Grupa: Mazowsze

Post» speedy100max » 11 Lis 2008, 13:08

Ten sqt jest na alegro już doś długo mimo okazyjnej ceny (odrazu to coś sugeruje, prawda?). Pozatym napewno był bity bo ma czache od speeda motorsport niebieskiego, a to jest wersja silver sport jak widze. Wiesz co, lepiej zobacz coś innego, bardziej pewnego 8)
Awatar użytkownika
speedy100max
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight2 100ccm + Yasuni R

Post» brak » 11 Lis 2008, 14:30

Dzieki za opinie ;- )
brak
Użytkownik
Użytkownik

Post» sygnet » 03 Gru 2008, 15:20

Jak kupisz speeda tanio w Polsce to nie licz na coś dobrego minimalna cena to 4000
Awatar użytkownika
sygnet
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Niebiesko biały xD
Grupa: Mazowsze

Post» Iron-XR4F4L » 03 Gru 2008, 22:31

Moim zdaniem to jest jakis wałek. Ten sqoot był na bank bity. Ja go widziałem wcześniej na allegro im jakoś nie pasował teraz znow go widze. Jeżeli jest sprowadzony i kosztuje 3100 to ciekawe ile kosztował za granicą? Możliwe, że jeszcze mniej, jeżeli sprzedający widzał, że cos jest nie tak z nim. Ale ogólnie to odradzam kupna tego skutera. Za te 3100 mozesz kupic w miarę dobrego speeda. 8) Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Iron-XR4F4L
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: był SpeedFight2 i DT50r Moto: ★★ APRILIA MX125 '08 ★★ Supermoto/Enduro
Grupa: Podlaskie

Post» elmer7 » 05 Gru 2008, 17:10

http://moto.allegro.pl/item500115576_pe ... 6_wrc.html

Co o tym sądzicie? czy warto kupić za tą cene?
Czy wersje WRC są też w kolorze niebieskim? ja dotychczas widziałem tylko w czerwonym. Czy te plastiki są seryjne, bo na allegro nie widziałem drugiego takiego samego speedfighta.!
AHa w sumie zastanawia mnie, że jest to 2004 rok, a ma licznik wyskalowany do 100km/h, jak to jest ?! nie powinno być do 80 !?
elmer7
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Simson SR50

Post» kresiaczek » 05 Gru 2008, 21:06

Ogólnie wygląda na zadbany, cena nawet dobra jak za ten rok. Duży plus za LC no i tuning: prawie nowy wydech HEbo NP (ponad 500zł) z tyłu lampa led i nadkole. To nie jest wersja WRC, kolo po prostu przykleił sobie naklejki. Trochę dziwne z tym przebiegiem, nieby 6k a dwie oponki już zmienione. Co do licznika to chyba powienien być 80km/h ale może w innych krajach jest inaczej - ja nie mam pojęcia :P Jak masz blisko to jeźdź i go zobacz, przejedź się i zobaczysz jak będzie się zachowywał podaczas jazdy.

P.S. Bardzo podobnego Speeda miał jeden z naszych użytkowników forum. Tylko nie pamiętam kto.

Pozdro :wink:
kresiaczek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II LC

Post» seba789 » 29 Gru 2008, 22:19

Witam zamierzam kupić speedfighta 2 i podobają mi się takie dwa :
1. http://moto.allegro.pl/item517203892_pe ... tanio.html
2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1040613
Co myślcie o tych skuterach
seba789
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» kresiaczek » 29 Gru 2008, 23:51

Ten X-Race - sporo sobie życzy za ten rocznik, osiągi coś słabe mimo że LC, no naprawdę musiał wsadzić lekkie rolki. Poza tym podnóżki pasażera są niebieski :blush: ???

Ten drugi: dobry rocznik, 4 lata młodszy, tłumnik mocno zardzewiały, niby 6k a oponki wymienione, porysowane plastiki to nie duży problem.
Ciężko poza tym coś powiedzieć bo właściciel zbyt wylewny nie jest. Musisz doliczyć koszty rejestracji. Zadzwoń zapytaj się o szczegóły (wymienione rzeczy, właściciel, rejestracja, itp.)

Jeśli masz blisko te dwa skuterki to jedź i je obejrzyj. Nie musisz od razu kupować. Z tych dwóch raczej składał bym się na tego drugiego. Ale na Twoim miejscu poszukałbym czegoś innego, masz czas i tak w zimę jeździć nie będziesz. Pozdro
kresiaczek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II LC

Post» manos18 » 29 Gru 2008, 23:59

Ten pierwszy speed jest naszego kolegi z forum :P Ma nick maciej1007 i to jest link do jego ogłoszenia na stronie :wink: http://www.speedfight.pl/modules.php?na ... ic&t=12896 Więc sobie możesz sobie z nim "na luzie pogadać" :P
pozdro
Awatar użytkownika
manos18
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II a jak ;D

Post» Krzysnik363 » 03 Sty 2009, 13:56

kresiaczek napisał(a):Ten X-Race - sporo sobie życzy za ten rocznik,

Według mnie cena nie jest zawyżona. Zwłaszcza że zarejestrowany w pl.
Krzysnik363
Użytkownik
Użytkownik

Następna

Wróć do Ogólnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości