Moje obserwacje skuterów, czytanie o nich, sprawdzanie recenzji trwało już od 2007 roku
Przez te 2 lata zawężałem, i zawężałem moje oczekiwania, tak że stanąłem na Aerox\'ie i Speedfigh\'tcie.
Z miesiąc temu zacząłem obserwować aukcje, jeździłem, oglądałem głównie Peugeoty.
Od samego początku szukałem używanego, do 10 tys. km, stan bdb.
Pojechałem zobaczyć Speeda z 2006 roku z przebiegiem nieco ponad 3000 km
Jednak już od razu go nie braliśmy, ponieważ z Tatą przyjechałem samochodem osobowym i nie zmieścił by się
No i w salonie pod Spodkiem w Katowicach, pan sprzedawca sprawdził nam oczywiście ten skuter, no i zaproponował nam nowy skuter za 6700
Ja niezbyt byłem przekonany. Tata powiedział mi ze jak odliczymy z niego VAT to wyjdzie on za 5500.
No i tu zaczął się problem, bo ja uparcie chciałem mieć tamtego używanego, jednak tata mówił, że tu mam NOWY skuter, z grawancją na 2 lata a jest tylko 600 zł różnicy.
Po nocy przemyśleń doszedłem do wniosku, iż kupię ten nowy;)
Oto on (nie jest to fotka MOJEGO ale te same malowanie, dokładnie ten sam)

Kupiłem go w piątek, jako iż była już 18:00 jak wróciliśmy czyli rejestracja w ten sam dzień odpadała
No i tak sobota oraz niedziela, były najgorsze, niemogłem praktycznie nic z nim zrobić jak tylko odpalić i karnąć się po podwórku
No ale w poniedziałek zarejestrowany, wszystko opłacone AC i OC
First round? Haa... bajka, przyśpieszenie
1 dzień: zrobiłem 50 km
2 dzień: zn,ów zrobione 50 km;)
3 dzień (dziś) PADA!!!!!! ;/ Stoi maszyna z nabitym dokładnie 101 km
Ale jaki iż pada, mogłęm z wami się podzielić moimi przeżyciami
Chcę zrobić te 500 km w 2 tygodnie jak się uda;)
To teraz wam przedstawię plany dotyczące tuningu, i proszę was o doradzanie mi
OPTYKA:
Chyba tyle z optyki a nie to wszystko się w trakcie okaże
MECHANIKA:
No i by było na tyle, z całym projektem chciałbym się wyrobić do 2 lat;)
Ja wam się podoba? Co myślicie o tuningu? Komentować;)