speedfight.pl

★★ Speedfight 2 WRC by Krzysiek Full Sport ★★

Tutaj możecie pochwalić się Waszym skuterem.

★★ Speedfight 2 WRC by Krzysiek Full Sport ★★

Post» Al0neish » 06 Sty 2013, 15:27

Siema .Chciałbym wam zaprezentować mojego Speeda.Jest on z 2004 roku,z przebiegiem 9800 km.Jest to mój pierwszy skuter.Chciałem kupić jakiś fajny skuter,a że roxa ma już prawie każdy,pomyślałem nad Speedfightem.Szukałem i szukałem ,aż wkońcu znalazłem za 2600 w dobrym stanie ,po lekkim tuningu.Jedynym problemem okazała się miejscowość.Psarskie niedaleko Poznania,ok 250 km ode mnie.Jednak z tatą pojechaliśmy.Na miejscu okazało się że jest taka mgła,że nie mogę się przejechać.Po negocjacjach wyrwałem go za 2150 zł.Po powrocie do domu jeździłem do upadłego,kumple namawiali mnie żebym pojechał z nimi do miasta,lecz ja się uparłem że nie mam rejestracji ,i nie jade bo jak mnie niebiescy złapią to kapa,koniec jazdy.Pojechaliśmy na wieś,na największe zadupie jakie może być,a tam psiarnia.minka mi zleksza zwiędła,ale myśle nie będe uciekał przecież...ale kumpel się z nimi dogadał
Na następny dzień zaczęły się problemy.Myślałem że to coś poważniejszego,ale problemem okazał się zawalony stożek,i po wyczyszczeniu było już git.Na lato będzie wyregulowany gaźnik.Przejdźmy do osiągów i części.Skuter ma bardzo dobre przyspieszenie,jego v-max to ok 105 km/h ( na niewyregulowanym gaźniku)

Setup:
Cylek AIRSAL 70 cc Sport
wał Stage 6 HPC
rolki Stage 6
centralka hebo zielona
pasek polini KEVLAR
wydech YASUNI R
Wariator POLINI Speed Control
Sprzęgło Hebo R
Dzwon Polini Speed Bell
Gaźnik Dellorto 17,5
Świeca NGK Racing bh10
Sprężynki sprzęgła niebieskie
Membranki POLINI Carbon
Łożyska wału Stage6

Wizualne:
Nadkole BCD Extreme
Manetki HEBO Czerwone
Ryfle
Nóźka boczna ( złamana )
Neony
Naklejki mocy ofkors ;)
Siatka zamiast grilla w czaszy
Lampa led z kierunkami
Lustro Stage6 F1
Podwyżka amortyzatora TNT

Plany:
Polerka kapy.
Chyba lusterko SSP (jest)
Siatka na grill ( Jest )
Siatka w dziury w nadkolu ( Jest )

Fotki zaraz po kupnie.

Image

Image

Od tamtego czasu speed zmienił się trochę wizualnie :wink:

Image

Jutro będą jeszcze inne foty.
Zapraszam do oceniania i doradzania :D
Al0neish
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: ★★ Speedfight 2 WRC by Krzysiek Full Sport ★★

Post» Al0neish » 06 Sty 2013, 19:12

Aktualne foty speeda :D

Image

Image

Image
Al0neish
Nowicjusz
Nowicjusz

Wróć do Wasze skutery

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości