speedfight.pl

Aprilia RS50 2006/7r. :)

Tutaj możecie pochwalić się Waszym skuterem.

Aprilia RS50 2006/7r. :)

Post» kuba50cent » 19 Kwi 2007, 21:52

Siemka po krotszej przerwie :) .
Jak zapewne wiecie przygode ze speedem juz skonczylem. Chcialem jakas biegowke, o niekoniecznie wiekszej predkosci :) . Pierwsza byla TZR. Do czasu... Jak zobaczylem nowa RS zmienilem decyzje :P . Czekalem troche z zalozeniem tematu, bo chcialem ja najpierw dotrzec, aby moc powiedziec cos wiecej :) . Odblokowana zostala jakis miesiac temu. Jak dla mnie wyniki sa bdb - v.max ok.90. Bez problemu owijam kumpla na speedfight'cie, ktory owijal mojego speeda :) .

Moja subiektywna opinia:
plusy:
-piekny wyglad,
-ostre linie,
-matowy kolor,
-mocne plastiki (znacznie lepsze jakosciowo niz w speedzie),
-wielofunkcyjny licznik (obrotomierz, predkosciomierz w km/h i mph, przebieg calkowity, przebieg dystansowy, naladowanie akumulatora, zegar, stoper, kontrolka rezerwy benzyny {niby nic, ale w innym biegowkach 50ccm tego nie ma!}, temperatura cieczy, kontrolka wskazujaca nadchodzacy przeglad, kontrolka braku oleju),
-dobre swiatla,
-dobry glos, a nie zupelnie pierdzacy,
-b.dobre wykonanie.

minusy:
-zanizajacy predkosc licznik (u taty w samochodzie i dwoch kumpli [TZR 80 i NSR125] v-max pokazuje 90-95, a na moim liczniku 75km/h 8O ),
-wygasajace podswietlenie licznika przy wyzszych predkosciach (pewnie cos nie styka... do zgloszenia w serwisie),
-trudny do utrzymania kolor - tzn. szybko sie kurzy, widac odciski palcow itp.,
-slabe siedzenie pasazera.

Foty mozecie zobaczyc pod tym linkiem :) :
www.bikepics.com/members/kuba50cent/06rs50

p.s. SORY ZA BRAK NASZYCH LISTER, ALE MOJ KOMP NIE OBSLUGUJE POLSKICH ZNAKOW!

pozdro!
kuba50cent
Użytkownik
Użytkownik

Post» Szoli3WlKp » 19 Kwi 2007, 22:00

hehe;D mój kumpel właśnie sprzedał taką tylko że miał 125cm3 na motorower :D z 2006roku.. i poszła za 15tys 8) myśle że super motorek i nawet ta RS50 jest fajna:) tylko silnik sie różni :D
Szoli3WlKp
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 206WRC TuNiNg;)

Post» kuba50cent » 19 Kwi 2007, 22:06

No Szoli - zdaje sie, ze stala ona na allegro co nie :) ? Konkretna byla nie ma co hehe. Czemu wogole ja sprzedawal i ile mu szla :P ?
kuba50cent
Użytkownik
Użytkownik

Post» albercik_9999 » 19 Kwi 2007, 22:14

no rs'ka 1 klasa. moja zdanie już przecież znasz;> wkoncu sam chciałem taką kupić ale zdecydowałem sie na tzr;> po$$dro
Awatar użytkownika
albercik_9999
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Yamaha yzf 125 R by LISO

Post» Szoli3WlKp » 19 Kwi 2007, 22:47

ponad 140km/h mu szła :D i to była ta na allegro 8) i miała ponad 25koni :D nie pamiętam dokładnie;)
Szoli3WlKp
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 206WRC TuNiNg;)

Post» siara » 20 Kwi 2007, 13:05

No apka zajeFAJNA. Troszeczke przypomina Honde NSR 125... Kuba planujesz jakieś przeróbki??
Awatar użytkownika
siara
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Już brak;/ Samochód: PEUGEOT 307
Grupa: Lubelskie

Post» soltys » 20 Kwi 2007, 15:41

Kubu$ Apka klasa światowa . . . :wink: Moim zdaniem bez konkurencji, wygrywa z TZR'ką pod względem stylistycznym. :P
Eh .... miałeś wypasionego Speeda teraz przesiadłeś się na ... ... ... jeszcze bardziej wypasiony motorek. :D :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
soltys
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speed 206
Grupa: Pomorskie

Post» kuba50cent » 20 Kwi 2007, 21:28

Dzieki dzieki za takie opinie :) .

Blue co do Twojego pytania o przerobki, to mam zamiar wlozyc konkretne oswietlenie + jakis wydech, ale nie spieszy mi sie z tym, bo juz seryjnie widzi mi sie rska :) .
kuba50cent
Użytkownik
Użytkownik

Post» djmati » 10 Maj 2007, 18:36

spoko motorek :) tez mialem na oku rske tylko ze 125ccm tylko ta cena :blush: no ale cos za cos :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
djmati
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Yamaha DT 125X

Post» Rekner » 11 Maj 2007, 23:06

Rs'ka jest poprostu przecudna :D Sam mysle teraz czy nie sprzedac speeda i kupic wlasnie takie cudo :D Ma extra wyglad :D Wyglada bardzo groznie no i naszczescie manual :) Bardzo dobry zakup :D Gratulacje
Rekner
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC

Post» Mastaneo » 12 Maj 2007, 00:11

Ogólnie tak jak TZR i tam inne typy ścigaczy fajny motorek 8) Spox cudo :) Pozdro 500, 600 :P
Awatar użytkownika
Mastaneo
Użytkownik
Użytkownik

Post» sojs » 13 Maj 2007, 09:54

RS-ka wymiata. Wygląd ma kosmiczny. Osiągi pewnie tesh są przednie 8) Bardzo mi się podoba, razem z tzr są najładniejszymi ścigami 50ccm(Wg mnie) ale apka i tak od niej ładniejsza.:) Pozdro :)
Awatar użytkownika
sojs
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: był najpiekniejszy Speed w PL

Post» Sebo12 » 13 Maj 2007, 16:21

Mnie tam bardziej podoba się TZR-ka ale i ta twoja RS-ka też jest niekiepska (a na pewno ładniejsza od poprzedniego modelu).
Sebo12
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» boruch1992 » 13 Maj 2007, 19:25

Sebo12 napisał(a):Mnie tam bardziej podoba się TZR-ka ale i ta twoja RS-ka też jest niekiepska (a na pewno ładniejsza od poprzedniego modelu).

Sebo obydwa te motorki są ładne ale rs'ka ładniejsza i ma lepszy silnik ale jednak ja też wole tzr'ke wkońcu przesiadam sie na to włąśnie moto
boruch1992
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: był kiedyś Moto: była tzr'ka 2004 była senda drd racing 07 jest rower

Post» kurak_bu » 14 Maj 2007, 22:33

nie znam się na tych machinach, ale jedno co powiem:
mucha nie wsiada :lol:
nice nice karoca 8)
kurak_bu
Nowicjusz
Nowicjusz

Następna

Wróć do Wasze skutery

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość