speedfight.pl

Tuning Jeszcze seryjnego Jet-Force`a!Już z wydechem!

Tutaj możecie pochwalić się Waszym skuterem.

Tuning Jeszcze seryjnego Jet-Force`a!Już z wydechem!

Post» ballastic » 01 Maj 2007, 20:25

Witam wszystkich userów
W lutym tego roku stałem się szczęśliwym posiadaczem Peugeot`a Jet Force`a z 2006r(wersja gaźnikowa C-Tech bez żadnego tuningu). Po przejechaniu 500km i zdjęciu blokad(wydech i wario) poczułem pewien niedosyt w postaci małego przyśpieszenia i vmax`u=80km/h. Postanowiłem coś zmienić w swoim (jeszcze)seryjnym skuterze mianowicie z tuningu mechanicznego sportowy wydech i wariator. Zastanawiam się nad
-Tecnigas Next-R(chrom)
-Stage 6 Pro Replica(chrom)
- Laser X-Pro(chrom)
Wariatory:
-Polini Eco Kit
-Hebo NG
-Malossi Multivar
Które z nich są najlepsze i najlepiej ze sobą współgrają?( nie mam zamiaru kupować nowego cylka)
Ponadto mam w planach tuning optyczny i tu się nie będę rozpisywał a prosze was o propozycje komplentego tuning optycznego. Mam do wydania na całośc ok.1000zł. Fotki mojej maszyny znajdują się tutaj: http://www.bikepics.com/members/ballastic/06jetforce/
Pozdrawiam Ballastic :D

[color=red]Poprawiłem kilka błędów
Buła[/color]
Awatar użytkownika
ballastic
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugot Jet-Force C-Tech

Post» Matevsz11 » 01 Maj 2007, 23:07

³adny jetforce. Z tych co mozna wybierac to stage ale moze lepszy by by³ yasuni r albo z a wario to multivar
Matevsz11
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Pu³awy

Post» Piter_JetForce » 03 Maj 2007, 12:16

To tak... Po pierwsze zadnego wydechu Stage 6 do Jetforce`a nie ma. Po drugie miałem w swoim Jetforcie Tecnigasa Next-CR (w chromie) oraz Malossi Multivar... Po zalożeniu tych części miał takiego muła do 20km/h że głowa mała 8O Więc wymieniłem sprężynki sprzęgła na twardsze i ruszał jak głupi 8O I miałem założoną sprężynę centralną seryjną i rolki 6,3g. Na takim setupie jechał ok. 85-87. Lecz na rolkach 6,9 jechał ponad 90 a przyspieszenie takie samo więc rolki spokojnie zakładaj do multivara 7g. i będzie gicior :roll: Aha i na takim zestawie Roxa po takim samym tuningu ktory waży 20kg mniej zostawiałem w tyle :lol:
Awatar użytkownika
Piter_JetForce
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» ballastic » 03 Maj 2007, 13:40

W takim razie już niedługo zamawiam Wydech Tecnigasa oraz Multivara. Piszcie coś o tuningu optycznym który mam zrobi w swiom skuterze :!:
(dajcie jaies kompletne propozycje) Oczywiście moge to zrobic sam ale może ktoś z was ma ciekawsze pomysły na orginalny Skuter :!: :D
Awatar użytkownika
ballastic
Użytkownik
Użytkownik

Post» wieczor2005 » 04 Maj 2007, 12:03

Ballastic mam pytanko. Gdzie kupujesz wydech? A powiedzcie mi jak sie ma osiagami i jakością LeoVince TT albo ZX do tych które Ty wybrałeś? Juz za tydzien lub dwa bede mial Jeta C-techa identycznego co ty:D:p moze bysmy sie jakos na zlocie kiedys spotkali;> Ale o tym pozniej:)
Awatar użytkownika
wieczor2005
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Milicz City

Post» ballastic » 06 Maj 2007, 18:57

No coż odpowiedz na twoje pytanie jest prosta: Tam gdzie będzie najtaniej :P A co do zlotu to będzie problem bo mieszkam w Puławach( woj. Lubelskie)Słyszałem że można dostać nówkęNext-r`a za :!: 440zł A że w planach mam jeszcze parę innych tuningowych częsci więc zaoszczędzona kasa się przyda...Może polecicie jakis tani sklep???( internetowy)
Awatar użytkownika
ballastic
Użytkownik
Użytkownik

Post» wieczor2005 » 07 Maj 2007, 15:25

Ja chyba kupie LV ZX za 480zl. nic innego taniego i dobrego nie znalazlem chyba ze jak mowisz daloby rade skołować Next R za te 440 no ale czy jest on lepszy niz ZX? :?
Awatar użytkownika
wieczor2005
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Milicz City

Post» kresiaczek » 16 Maj 2007, 22:06

No ładny jet, a co do tuningu, to może ryfle ładne lampe lexus style itp/
kresiaczek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II LC

Post» Mastaneo » 16 Maj 2007, 22:16

Jet spox a te widoki :P Jak masz hajs to zrób se wyczesane AUDIO i daj diody lub katody :?:

Pozdroo
Awatar użytkownika
Mastaneo
Użytkownik
Użytkownik

Post» ballastic » 29 Maj 2007, 15:45

A co do odpowiedzi Usera 2001Ac to jakbys nie wiedział Jet Force ma seryjna lampę Lexus Style(przynajmniej tak wygląda) wiec nie mam czego wymieniac... :P Ryfle a i owszem a poza tym to jeszce planuje manetki takie w płomienie, nowe klamki, Lusterka F1, potem może obszycie częsci kanapy na niebiesko i co jeszcze mi się zamarzy..tylko żeby kasa była...Pozdro :D
Awatar użytkownika
ballastic
Użytkownik
Użytkownik

Post» radox » 13 Cze 2007, 21:59

super jet force 8O
radox
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Speedfight 2 LC

Post» ballastic » 24 Lip 2007, 21:50

Jak powiedział tak zrobił i w następny poniedziałek mam dostac Next-r`a sprężnki oraz rolki. Z wariem to raczej sprawa na następny sezon. Zobaczymy jak będzie latał...Sporo się po tym spodziewam :yeah: zastanawiam się nad sensem zakłądania katod, bo jeżeli jeżdżę tylko w dzień to jaki to ma sens :?: Aha mam jeszce zamiar zamowić naklejki hebo o takie : http://skuterdoktor.pl/product_info.php ... ts_id=1012 Co myślicie? Pasują :?:
Awatar użytkownika
ballastic
Użytkownik
Użytkownik

Post» ballastic » 23 Sie 2007, 10:36

Wydech już jest :yeah:
Z zamontowaniem jego było parę problemów ale opłaciło się. Daję on piękny basowy dzwięk i może troszeczkę za bardzo pierdzi gdy się zwlania i zchodzi z obrotów. Poza tym pięknie się prezentuje.
Osiągi:
Przyśpieszenie poprawiło się aczkolwiek ma małego muła do 25 co je pogarsza twardsze powinny pomóc :D
V-max
Ogólnieuż wcześniej byłem zadowolony z v-maxu na poziomie 87km/h na płaskim,z wydechem leci ok 93km/h po płaskim ale potrzeba malutkiej górki by leciał ok 98km/h do 100km/h. Tak więc wydech na razie spełnia pokładane w nim ambicje i jestem z niego zadowolny :wink:
Awatar użytkownika
ballastic
Użytkownik
Użytkownik

Post» m4rc1n » 23 Sie 2007, 21:59

Skuter ładny jak każdy Jetforce. Szkoda, że nie Compressor :wink:
m4rc1n
Użytkownik
Użytkownik

Post» Matevsz11 » 24 Sie 2007, 00:07

w³asnie ze nie szkoda jetforce compressor to taka sama lipa jak jetforce na wtrysku!!
Matevsz11
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Pu³awy

Następna

Wróć do Wasze skutery

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość