speedfight.pl

Cieknie z dołu speeda

Tematy dotyczące eksploatacji i naprawach Speedfighta.

Cieknie z dołu speeda

Post» tomek-speedfight2 » 27 Sty 2012, 22:51

Siema jakiś miesiąc temu wymieniłem pompę wody ponieważ ciekła. Przed zamontowaniem cały dół skutera był mokry i cały zasyfiony z płynu chłodniczego, przed zamontowaniem umyłem benzynką cały dół skutera i zamontowałem nową pompę. W ogóle nie jeździłem nim, bo jest zima(od miesiąca nie jeżdżę) i cały czas speed stoi, ostatnio przychodzę patrze się a tam cały dół skutera mokry i lekko podłoga mokra (parę kropel czegoś śliskiego) tak jakby płyn chłodniczy.
Węże mam wszystkie całe co to może być, co może jeszcze cieknąć?
POMOCY !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
tomek-speedfight2
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 206 LC WRC 2003r MHR
Grupa: Śląskie

Re: Cieknie z dołu speeda

Post» Nic0 » 28 Sty 2012, 02:06

Rozbierz dół skutera i zobacz skąd leci... Pomyśl trochę.

Dopóki nie poprawisz swojego posta (masa błędów) temat będzie zablokowany.

Chyba poprawił, ale i to nie do końca, bo poprawiłem kilka błędów.
Otwieram :)
Marcin.
Awatar użytkownika
Nic0
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Suzuki GSX-R 750 K6/K7
Grupa: Opolskie

Post» Pavel777 » 29 Sty 2012, 15:15

sprawdź pompę oleju czy dozownik zwał jak zwał dokładnie przewody czy nie ma tam czasem jakiegoś rozszczelnienia
Pavel777
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot inny

Post» tomek-speedfight2 » 29 Sty 2012, 20:24

dzięki kolego :) to dozownik oleju coś cieknie. Będe musiał go wymienić bo zregenerować się chyba nieda?
I jeszcze jedno pytanko czy można w jakiś łatwy sposób wymontować ten dozownik aby go wymienić? bo tam strasznie kijowy dostęp jest :/
Awatar użytkownika
tomek-speedfight2
Użytkownik
Użytkownik

Post» Pavel777 » 29 Sty 2012, 22:40

jest patent taki odkręcasz siedzenie wyciągasz je razem z kufrem wywalasz wydech i już jakieś dojście masz w pompy mają takie plastikowe wyjścia kominy zwał jak zwał musisz uważać przy wyciąganiu przewodów zwłaszcza tego cieńszego lubi się to łamać :) ja nie mam takiego problemu bo mam pompę od starszego modelu peugeota czyli SV mają one to do siebie że są nie do zajeb....... ponieważ wg. mnie są bardziej masywnie zrobione. Ale mniejsza nie będę się rozgadywał o swoim moto zrobię temat kiedyś tam :)
Więc zrób tak pompę wyciąg oczywiście odkręcasz z niej linkę 2 lub jedną śrubę (zależnie jak jest u ciebie) która jest przymocowana do kartera potem starasz się ją wyciągnąć po prostu do góry jak nie pójdzie to może trzymać na uszczelce więc ruszaj w prawo w lewo i ciąg do góry spokojnie ci wyjdzie. oblukaj dokładnie czy da się uratować np. zastosować jakąś obejmę na przewód oleju w miejscu łączenia
Pavel777
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot inny

Post» tomek-speedfight2 » 29 Sty 2012, 23:50

dzięki kolego
Awatar użytkownika
tomek-speedfight2
Użytkownik
Użytkownik

Wróć do Eksploatacja i naprawy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości