speedfight.pl

Czarna lista sprzedawców Allegro!

Tutaj możecie pisać o wszystkim co nie jest związane ze skuterami. Licznik postów wyłączony.

Czarna lista sprzedawców Allegro!

Post» WoodyCube » 08 Lip 2011, 22:46

Witam, aby uniknąć różnych nieprzyjemnych sytuacji zakładam taki temat.

Temat ma na celu dostarczenie informacji, na temat użytkownika allegro, bądź forum speedfight.pl, który sprzedaje kupującemu jakąś rzecz.
Dajmy na to (a były takie przypadki, również na tym forum), że kupujący wysyła pieniądze przelewem, a sprzedawca wysyła Ci kamienie, bądź w ogóle nie wysyła nic, piszemy właśnie w tym temacie.

Proszę aby w temacie było napisane:
1. Opis całej sytuacji.
2. Co kupowałeś oraz za jaką kwotę.
3. Nick allegro, bądź użytkownika forum.

Jeśli sprawa wyjaśni się i sprzedający się porozumie z kupującym, wtedy post o nim zostanie usunięty, ale musi to zgłosić autor postu.
Awatar użytkownika
WoodyCube
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II Stage6
Grupa: Śląskie

Re: Czarna lista sprzedawców Allegro!

Post» mateusz95LFC » 10 Lip 2011, 18:05

A więc zacznę pierwszy.

Chciałem kupić zakupić kratki w przednich plastikach, do Speedfighta , sprzedający powiedział że oczekuje 30zł za sztukę, wysłałem pieniążki i czekałem na wysyłkę. Jako dowód sprzedający pokazał mi zdjęcie tego swojego Speedfighta z tymi krateczkami założonymi.

Image

W końcu przesyłka doszła ,ale sprzedający zamiast plastikowych kratek wysłał mi kawałek blaszanej blaszki.
I powiedział : "Proszę sobie wyciąć..."

Chciałem oddać przedmiot ale niestety kupujący nakazał wysłał przesyłkę, wysłałem za pobraniem ponieważ nie chciał skończyć jak ten użytkownik:

jacekbilski (26) (Kupujący) Negatywny wto 24 maj 2011 21:33:49 CEST 1604525932
Pokaż
Ten gość to OSZUST i ZŁODZIEJ. Wystawia rzeczy po 1 zł a potem oferuje części poza allegro. Zamówiłem u niego części. Przysłał mi rzeczy niezgodne z opisem. Odesłałem je po rozmowie telefonicznej ale zwrotu pieniędzy nie otrzymałem. Straciłem 220 zł.

Niestety sprzedający powiedział , że to moja wina oraz że powinienem wysłać zwykłą przesyłką.
Straciłem w sumie 100zł , a nick tego oszusta to : rafalziobro . Radzę uważać , o to jego aukcje :
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=2730076

Ja kupowałem na tej :
http://allegro.pl/peugeot-speedfight-ca ... 41765.html

Najlepsze jest to , że kilka dni później kupiłem te kratki od kolegi z forum za 6zł za sztukę.
Awatar użytkownika
mateusz95LFC
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 Rally Victories LC
Grupa: Kujawsko-Pomorskie

Post» szpadliszi » 12 Lip 2011, 10:32

Kupiłem silnik od użytkownika Bomex_93 ( tutaj jako : BOMEX ) – który na naszym forum proponuje dość sporo części na sprzedaż .

Napisałem posta, ze szukam silnika , otrzymałem w odpowiedzi :

"Mam kompletny sprawny silnik od Peugeota Speedfighta 2 AC, w silnik po generalnym remoncie, wymieniłem w nim wał RMS, łożyska i uszczelniacze TopRacing, rolki 8,4g Leovince, tłok RMS, przeciw talerz RMS "

Zachęcony opisem i rozmową telefoniczną ze panem BOMEX – zrobiłem przelew i kupiłem silnik.

Silnik przyszedł , ale jego stan był następujący :
- miał być świeżo po dotarciu – chyba przetarciu, bo cylinder już ma rysy
- miał być niedawno zakładany przeciwtalerz RMS - wsadzony był przeciwtalerz , który do niczego sie nie nadaje, wszystkie płaty pokrzywione , złom ( musiał zawadzać o zbierak i ten go zniszczył )
- w silniku w ogóle nie było bendixu , nawet nie tyle, ze był uszkodzony czy coś, w ogóle go nie ma
- silnik cały poskładany na czerwony silikon – uszczelek brak
- gaźnik ma zerwane gwinty od strony króćca
- jedna ze szpilek cylindra nie do wkręcenia – zerwany gwint
- pokrywa przekładni połamana w okolicach każdej śruby ( w dodatku przykręcona na … 2 śruby )
- plastikowa obudowa cylindra połamana
- rolki już zjechane
- mocowanie tłumika urwane , dospawane, ale wymaga poprawek

Oczywiście uderzyłem początkowo do sprzedającego – w odpowiedzi dostałem ( nie będę cytował, bo to były PW , a nie posty na forum ):
- jak się nie znasz, to się nie odzywaj ( to o stanie silnika )
- czytać mi się tego nie chce
- i najlepsze : przecież odpala !

To w Super-duper , hiper stanie po remoncie , czy odpala ?

Zaproponowałem BOMIXowi , aby dosłał mi chociaż brakujące części ( bendix i przeciwtalerz, który miał być wymieniony na nowy ) . 17 czerwca dostałem maila – dobra, wyśle Ci te części i skończ już . Do tej pory części nie ma . Sprzedający czyta moje maile ( przecież to widać na forum ), nawet wczorajsze zdążył przeczytać – ale odzewu brak .

Ostrzegam przed zakupami u tego Pana – na allegro już bym poleciał z mordą o odszkodowanie z tytułu niezgodności towaru z umową ( na allego silnik stał z identycznym opisem : http://allegro.pl/show_item.php?item=1661693536 ) , ale że załatwiliśmy sprawę przez forum – ostrzegam
Awatar użytkownika
szpadliszi
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 12 Lip 2011, 19:28

Oczekuję wyjaśnień od użytkownika BOMEX, tutaj lub na PW (gdzie również wysłałem info o sprawie).
Kuba

Post» BOMEX » 17 Lip 2011, 21:14

Kolego szpaliszi nie oszukałem Cie, napisałem wyraźnie co wymieniłem w tym silniku i wszystkie części były wymienione i po pierwsze :
-nie pisałem nic że cylinder był po szlifie czy na dotarciu także nie wiem skąd sobie wymiśliłeś, cytuję
,,- miał być świeżo po dotarciu – chyba przetarciu, bo cylinder już ma rysy '' , pisałem że części i mówiłem CI w rozmowie telefonicznej że na dotarciu są części które są wymienione....
po drugie :
- przeciw talerz jest RMS (seryjny w ogóle inaczej wygląda dla twojej wiadomości :)) co do zawadzania zbieraka o płaty to najpierw logicznie pomyśl a potem pisz :) ponieważ jak to było by mżliwe skoro zbierak jest w ogóle na innej wysokości i do tego nawet nie jest zniszczony troch, gdyby był na pewno byś o tym napisał :)
po trzecie :
- uszczelki są :)
po czwarte :
-gdyby któraś ze szpilek miała zerwany gwint to by swobodnie wyszła i nie próbuj mi wmówić że któraś miała zerwany gwint
po piąte :
- nie wycinaj fragmentów z PW tylko pokazuj całość aby każdy wiedział o co chodzi :)

Teraz do KUBY, słuchaj Panie adminie jak ja kupiłem zwalony zestaw cylindra już nie Pamiętam od kogo i prosiłem o pomoc to pisali że to sprzedaż przez internet tak bywa, że raz kupi się dobrze a raz źle i każdy miał gdzieś to i zostało to tak jak zostało i Ty szanowny adminie nawet posta nie raczyłeś napisać .....
Pozdrawiam
BOMEX
Użytkownik
Użytkownik

Post» macko3131 » 17 Lip 2011, 22:15

szpadliszi najlepiej by było jak byś wrzucił zdjęcia tego wszystkiego z bliska :) BOMEX skoro wymieniałeś tłok i wał a widziałeś że na cylindrze są rysy tak jak mówi szpadliszi to ewidentnie zajeżdża kantem :roll:
macko3131

Post» szpadliszi » 18 Lip 2011, 09:22

Spoko, w garażu leży i ten super przeciwtalerz RMS'a ( bo nie nadaje sie do założenia ) i tłok z cylindrem - zdjęcia wrzucę , no problemo .
Musiałem te części kupić nowe, wiec te "wymienione" leżą .
Nie zdziwię sie, jeśli przeczytam - "to nie moje !!"

Zdjęć silikonowych "uszczelek" , szpilek silnika z nałożonymi nakrętkami pod sam łeb ( żeby śruba za głęboko nie wchodziła, bo dalej nie było gwintu ) i innych super-dodatków niestety nie mam. Wszystko to już zostało poprawione.

Nie chce nikogo oszukać - chciałem kupić silnik, BOMEX zaoferował , to co zaoferował - starałem sie po prostu wyegzekwować swoje , ale jak widzę - zamiast wysyłki obiecanych część, będziemy prowadzić dyskusje .

Ciekaw jestem , jak sie ma do Twojego ostatniego maila :
"Wysłane: 17 Cze 2011, 21:38
Od: BOMEX
Do: szpadliszi

Ok, już nie będę dyskutował bo ja mam inny pogląd na to wszystko a Ty inny ... W poniedzialek wyślę Ci przeciw talerz i bendix"

Życzę powodzenia w prowadzeniu interesów - może na naiwnych dzieciakach zarobisz, ale na mnie już więcej nie.

patrząc na Twoje podejście do handlu, działasz na zasadzie sprzedać - zapomnieć . Kasa jest , wiec niech sie frajer buja . Dobrze,że to groszowe sprawy. Gdybyś oszukał mnie w temacie większej kwoty - spotkalibyśmy sie w sądzie.
Nienawidzę cwaniac
twa ...
Awatar użytkownika
szpadliszi
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 18 Lip 2011, 14:11

BOMEX napisał(a):Teraz do KUBY, słuchaj Panie adminie jak ja kupiłem zwalony zestaw cylindra już nie Pamiętam od kogo i prosiłem o pomoc to pisali że to sprzedaż przez internet tak bywa, że raz kupi się dobrze a raz źle i każdy miał gdzieś to i zostało to tak jak zostało i Ty szanowny adminie nawet posta nie raczyłeś napisać .....
Pozdrawiam

Mnie jakoś nie prosiłeś o pomoc. Po za tym ja nie mam takiego obowiązku. ;) Tak swoją drogą to nikt Ci nie bronił założyć tematu.
Kuba

Post» januszek1996 » 24 Paź 2011, 20:15

Witam, jakies pól tora miesiąca temu umówiłem się z użytkownikiem arek1230123, że wyśle amortyzator gazowy forza. Po trzech dniach powiedział że amor został wysłany. Po tym czasie próbowałem się znim skontaktować, lecz nie odpowiadał. Po 2 tygodniach napisałem do neigo z innego numeru gadu-gadu, dopiero wtedy odpisał, znowu obiecał, że na drugi dzień go wyśle, amor znowu nie dotarł aż do dnia dzisiejszego. Tak się nie robi, uważam, że jest niepowarzny. Użytkownik tłumaczy, teraz że niby amor kolegi i całą winę chce zwalić na kolegę. Jak się coś za kogoś wystawia to bierze się odpowiedzialność na siebie. Nie polecam !
Awatar użytkownika
januszek1996
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Runner Black/Runner White/ Jet Force
Grupa: Dolnośląskie

Post» Daniel » 18 Lis 2011, 19:09

Niestety ale też zostałem oszukany przez użytkownika tego forum, a mianowicie przez Sygneta. Zobaczyłem w dziale sprzedam, że ma do sprzedania nadkole więc napisałem do niego. Wszystko fajnie, podał cenę, stan oraz dał więcej zdjęć. Umówiliśmy się, że za 150zł nadkole(kiesler) + kierunkowkazy( revo custom). Dobra OK, podałem adres. Czekam tydzień a tu nic, nie ma paczki więc napisałem do niego. Odpisał ze kolega wysyłał i nie wie o co chodzi ale poszedł na pocztę i się okazało że nie ma wpisanego kodu pocztowego ale, że już załatwił i paczka poszła. Po kolejnym tygodniowym czekaniu przyszła paczka za którą miałem zapłacić 150zł było 165zł i w dodatku kierunkowskazów już nie było. Napisałem do niego i mówił ze wyśle na następny dzień. Czekam tydzień paczki znowu nie ma więc napisałem znowu. A on odrazu winę na kolegę, że on miał wysłać i że nie wie co się dzieje i że pójdzie zapytać go. Od tego momentu kontakt zanikł. Do dnia dzisiejszego mija już 3 tygodnie prawie. Piszę do niego ale nie odpisuje na gg ani na pw tutaj.

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Daniel
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2
Grupa: Małopolskie

Post» kirpek » 19 Lis 2011, 13:34

zostałem oszukany przez tego użyszkodnika : patrykszyk3122, http://speedfight.pl/memberlist.php?mod ... ile&u=9612

dałem ogłoszenie że kupię pompę wody do speeda, viewtopic.php?f=12&t=29235, zgłosił się na pw że: Chcesz kupić pompe wody? seryjna w stanie Dobry+ z wyglądu. Technicznie sprawna. Cena do uzgodnienia.

dogadaliśmy się na gg, co do ceny, zapytałem z 500razy czy nie klejona i nie popękana, a wysłał mi nie dość że z dziurawym króćcem, to w dwóch kawałkach, i na wirniku widać ślad po kombinerkach...
w plecy jestem 70zł. gościu się nie odzywa, od dnia kiedy odebrałem przesyłkę. napisałem kilka razy, zero odzewu. kilka razy złapałem go dostępnego na gg, zaraz po napisaniu znikał. dane z paczki to patryk talar z gniezna, ale domyślam się że fałszywe tak jak nr telefonu. podpis nadawcy jest inny.
CO NIE JEST ABSOLUTNIE ŻADNYM PROBLEMEM.
jest kilka kruczków prawnych na niego, podawanie nie prawdziwych danych osobowych, spowodowanie niekorzystnego rozporządzenia własnym mieniem, podejrzenie oszustwa itp itd..

OSTRZEGAM PRZED TYM OSZUSTEM. napisałem dane aby nikt się nie dał ponownie nabrać.

Zrobiłem porządek. Myślę, że temat potrzebny więc otwieram. Mam nadzieję, że Kuba się nie obrazi ; ).
Nic0
kirpek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» Nic0 » 13 Gru 2011, 19:53

BOMEX napisał(a):Teraz do KUBY, słuchaj Panie adminie jak ja kupiłem zwalony zestaw cylindra już nie Pamiętam od kogo i prosiłem o pomoc to pisali że to sprzedaż przez internet tak bywa, że raz kupi się dobrze a raz źle i każdy miał gdzieś to i zostało to tak jak zostało i Ty szanowny adminie nawet posta nie raczyłeś napisać .....
Pozdrawiam

To się kupuje przez allegro i jesteś pewny że kupiłeś dobrą/sprawną rzecz.
Awatar użytkownika
Nic0
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Suzuki GSX-R 750 K6/K7
Grupa: Opolskie

Post» Dawid97 » 23 Gru 2011, 22:58

Nic0 napisał(a):
Pozdrawiam

To się kupuje przez allegro i jesteś pewny że kupiłeś dobrą/sprawną rzecz.

Racja, trzeba przez Allegro,lub przez inny sprawdzony sposób kupować .
A nie potem pretensje,nie że, chce się kłócić ale co mieli ci napisać BOMEX ?
Może Ci współczuć lub razem kombinować ,jak by tu pocieszyć ?
Trudno,tak już jest - raz się dobrze kupi ,raz nie....

Życzę udanych zakupów,
Pozdr, :)
Awatar użytkownika
Dawid97
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight 2 LC

Post» Elvis » 07 Sty 2012, 14:46

Witam. Mój kolega wygrał ostatnio na licytacji wydech polini for race 3. Umówił się z kolesiem na 280zł. Przelał mu je na konto poprzez "płacę z allegro". I tu zaczęły się problemy. Koledze doszło potwierdzenie przelewu, ale po telefonie do sprzedającego okazało się, że pieniędzy nie ma na jego koncie. Po ok 30 próbach połączeń wkońcu odebrał na 2 dzień i powiedział że przelew doszedł. Paczkę miał wysłać w poniedziałek i przesłać potwierdzenie wysyłki. Od tamtego czasu nie ma z nim kontaktu. Ani paczki ani potwierdzenia nie ma. Nie można się do niego dodzwonić. Na szczęście baran podał na aukcji telefon do mamy :P . Wystarczyły 2 telefony do niej i tekst "Jeśli dzisiaj nie będę miał numeru paczki to sprawa idzie na policję" a w słuchawce było słychać szept "Gosia ja go zap****ole" :lol:
Nr paczki ma wysłać dzisiaj do godz. 22.
O postępach w tej sprawie będę Was informował.
Oto dane gościa jak co :D

Bartek Grocholewski
Poznań
ul Grochowska 80/8

http://nk.pl/#profile/5567384?referer=sz_p
Image

Nick z allegro bartaz0494

Mimo tego że sprawa prawdopodobnie się wyjaśni, osoba jest nieodpowiedzialna, nie wywiązuje się z umowy. Takich ludzi trzeba tępić.

Edit 07 Sty 2012, 13:43

Numeru paczki dalej nie ma :)
Awatar użytkownika
Elvis
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Jet Force C-tech 50cc

Post» Corwin » 07 Sty 2012, 14:53

Jeżeli macie jego adres zamieszkania i nawet gdyby było to 300km samochodem bo bym pojechał z paczką kumpli i pogadał z nim wtedy by wydech oddał za Free za to że wyłudził pieniądze suma prawie 300zł więc to mało nie jest. ;)
Lub sprawa na policje za oszustwa. :)
Awatar użytkownika
Corwin
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 LC X-Race, A4 1.8T
Grupa: Lubelskie

Następna

Wróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość