Kupiłem silnik od użytkownika Bomex_93 ( tutaj jako : BOMEX ) – który na naszym forum proponuje dość sporo części na sprzedaż .
Napisałem posta, ze szukam silnika , otrzymałem w odpowiedzi :
"Mam kompletny sprawny silnik od Peugeota Speedfighta 2 AC, w silnik po generalnym remoncie, wymieniłem w nim wał RMS, łożyska i uszczelniacze TopRacing, rolki 8,4g Leovince, tłok RMS, przeciw talerz RMS "
Zachęcony opisem i rozmową telefoniczną ze panem BOMEX – zrobiłem przelew i kupiłem silnik.
Silnik przyszedł , ale jego stan był następujący :
- miał być świeżo po dotarciu – chyba przetarciu, bo cylinder już ma rysy
- miał być niedawno zakładany przeciwtalerz RMS - wsadzony był przeciwtalerz , który do niczego sie nie nadaje, wszystkie płaty pokrzywione , złom ( musiał zawadzać o zbierak i ten go zniszczył )
- w silniku w ogóle nie było bendixu , nawet nie tyle, ze był uszkodzony czy coś, w ogóle go nie ma
- silnik cały poskładany na czerwony silikon – uszczelek brak
- gaźnik ma zerwane gwinty od strony króćca
- jedna ze szpilek cylindra nie do wkręcenia – zerwany gwint
- pokrywa przekładni połamana w okolicach każdej śruby ( w dodatku przykręcona na … 2 śruby )
- plastikowa obudowa cylindra połamana
- rolki już zjechane
- mocowanie tłumika urwane , dospawane, ale wymaga poprawek
Oczywiście uderzyłem początkowo do sprzedającego – w odpowiedzi dostałem ( nie będę cytował, bo to były PW , a nie posty na forum ):
- jak się nie znasz, to się nie odzywaj ( to o stanie silnika )
- czytać mi się tego nie chce
- i najlepsze : przecież odpala !
To w Super-duper , hiper stanie po remoncie , czy odpala ?
Zaproponowałem BOMIXowi , aby dosłał mi chociaż brakujące części ( bendix i przeciwtalerz, który miał być wymieniony na nowy ) . 17 czerwca dostałem maila – dobra, wyśle Ci te części i skończ już . Do tej pory części nie ma . Sprzedający czyta moje maile ( przecież to widać na forum ), nawet wczorajsze zdążył przeczytać – ale odzewu brak .
Ostrzegam przed zakupami u tego Pana – na allegro już bym poleciał z mordą o odszkodowanie z tytułu niezgodności towaru z umową ( na allego silnik stał z identycznym opisem :
http://allegro.pl/show_item.php?item=1661693536 ) , ale że załatwiliśmy sprawę przez forum – ostrzegam