» se6ek » 21 Gru 2011, 19:52
Co do rozmów, żeby robić forum ogólnoskuterowe to nie. Adres Speedfight.pl mówi wszystko i takie było założenie autorów i wg. mnie niech tak pozostanie. Np. Mielocha nie pobijemy, ale uważam, że lepiej być dobrym forum o jednej, konkretnej tematyce, a nie byle jakim o wszystkim jak wiele mniejszych gdzie jest syf nie do ogarnięcia.
Co do platformy pomysł uważam za dobry.
Aukcjoner będzie moim zdaniem bardzo dobrym rozwiązaniem. Trzeba by tylko wyposażyć go w system komentarzy pozytywnych i negatywnych o użytkowniku, możliwość zapytań w ogłoszeniu. Ogólnie jak możecie rozwińcie to jak ma wyglądać ten system sprzedaży bo hasło "Aukcjoner" każdy może inaczej rozumieć..
Ogólnie ja bym widział z powrotem stronę główną, ta platforma trochę tak wygląda.
Zawsze były dyskusje o głównej. Moim zdaniem forum to za mało. Jak się przemyśli główną to już będzie to inaczej wyglądało. Kwestia, żeby to dobrze ogarnąć.
Pomyśleć do czego ma być dostęp z/bez logowania.
Na początku trzeba by dać notkę o historii forum, założycielach i info o historii speedfighta. Na stałe. Piszecie, że są stare artykuły, zgadzam się to ból i problem od zawsze, ale niech będzie miejsce na stronie gdzie losowo będą nam przeskakiwać np. poradniki, już to będzie inaczej wyglądało, poradnik stary, czy nowy może być pomocny.
Co do artykułów (np. o jakimś wydarzeniu, nowości) niech będzie tak, że wiszą na stronie przez np. kilka tygodni, potem automatycznie out i do archiwum i na ich miejsce pojawia się np. z forum lista najaktywniejszych użytkowników, tematów, najciekawsze tematy itd. Albo na miejsce starego artykułu niech wskakuje to co opisuję niżej.
Można by wygospodarować miejsce na losowe zdjęcia forumowych speedów, np. tak, że byłyby zdjęcia speedów z 3-ech pierwszych miejsc z ostatniego konkursu z małą notką czyj skuter i w czym wygrał, które miejsce. Podobnie filmy.
Dalej... link do mapki użytkowników z miniaturą.
Ankiety. Niech będą ważne np. 1-2 tygodnie, potem niech losowo przeskakują wyniki różnych ankiet.
Aukcjoner, tylko trzeba go dobrze przemyśleć i ciekawe jestem jaka jest wizja tej opcji we wspomnianej platformie.
Ogólnie ciekawi mnie jak ta platforma ma wyglądać w praktyce. Czekam na dalsze info.
Dla mnie hasło "platforma live" i jeden screen to mało. Powiedźcie jakie są wszystkie funkcje i opcje, co podlega dyskusji. W ciemno nie ma co się decydować.