speedfight.pl

Jaka najlepsza wata do tłumika?

Teamty dotyczące tuningu mechanicznego SpeedFighta.

Jaka najlepsza wata do tłumika?

Post» manos18 » 11 Gru 2008, 19:00

Siema!
Chcę w moim wydechu LeoVince ZX wymienić watę tak aby była nowa i aby może ciszej trochę chodził :) I wogólę poprzednik nie wiem co z nim robił bo ta wata jest cała od oleju i wogóle cała ta komora jest od oleju ufajdana i myślę sobie, że ją wymienię :) I teraz jaką wybrać? Ponieważ u pana Mielocha jest ich parę do wyboru... zobaczcie KLIK! Najbardziej myślę chyba nad tą Hebo bo jest w miarę tania, ale czekam na wasze odpowiedzi bo kupuję pierwszy raz watę :D :P Dzienki i pozdro :)
Awatar użytkownika
manos18
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II a jak ;D

Post» Przemek225 » 11 Gru 2008, 19:32

Ja nigdy nie kupuje waty firmowej. Zawsze wkładam szklaną do ociepleń i zawsze jest ok to po co przepłacać?
Awatar użytkownika
Przemek225
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Huska SM125 09r., Simson 87r., Citroen c3 95VTI 2010, był speed 06r.

Post» Vladi » 11 Gru 2008, 21:53

Ja też zamiast kupować jakąś firmową watę wsadziłem sobie tak jak kolega do ociepleń .
Na twoim miejscu z tych co tam są wybrał bym hebo.
Awatar użytkownika
Vladi
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 Lc

Post» adamus » 12 Gru 2008, 00:39

A nie spali/zapali sie ta wata szklana
Awatar użytkownika
adamus
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 SPRZEDANY, ASTRA I

Post» ADID » 12 Gru 2008, 01:06

Nie bez obaw napewno sie nie spali. Tez tak robie :P
ADID
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Nie ma jest Motor ;]

Post» Lukasz2425 » 12 Gru 2008, 08:36

Na pewno się nie zapali, gdyby ta wata szklana się paliła. To nie używano by jej do ociepleń domów ;)). Zrób tak jak koledzy radzą, jeżeli efekt Cię nie zadowoli możesz wtedy się pokusić o firmową.
Awatar użytkownika
Lukasz2425
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC

Post» pyra666 » 12 Gru 2008, 10:26

To jest 2T i to normalne ze ta wata zaraz jest całą od oleju. Wsio w normie ;] A watę hebo moge polećić. Sam ją kiedyś zakładałe u siebie przy starym tłumiku i sprawowałą sie dobrze.
Awatar użytkownika
pyra666
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC

Post» manos18 » 12 Gru 2008, 19:44

Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi, ale zdecydowałem się na tą hebo ponieważ ma bardzo dużo pozytywnych komentarzy u mielocha :) Wata szklana... akurat nie mam teraz leżeć ani kawałeczka :P A i tak muszę zamówić paczkę z mielocha to te 20zł dam wtedy :wink: Aha i pyra666 rozumiem, że trochę oleju tam może być no ale nie taki aby jak go odpale to mi od razu po całym tłumiku leci i później mi leci nawet z niego tam z końcówki tłumiącej oczywiście ale przy łączeniu tego wylotu z tą puszką carbonową i to jest taki jakiś nie wypalony olej taki czerwony :roll:
Temat myślę, że można zamknąć :)
pozdro

Zgodnie z życzeniem założyciela tematu-Zamykam.
se6ek
Awatar użytkownika
manos18
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II a jak ;D

Wróć do Tuning mechaniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość