speedfight.pl

Peugeot SpeedFight II Custom Full Polini EVO III *Tunned*

Tutaj możecie pochwalić się Waszym skuterem.

Post» Matek1234 » 02 Lut 2010, 23:19

Powiem Ci dobr wujku że jesteś hard corem :) .A co do tematu speed jest wymarzony :) .
Awatar użytkownika
Matek1234
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 120cc MHR by Matek1234

Post» ThOmAs_ » 02 Lut 2010, 23:51

co do opisu , komentarze naliczane od tej wiadomości ;), oczywiście moje się nie liczą , wynagrodzenie to 2 nalepki z napisem speedfight.com.pl ! dowolny kolor ;p xD , macie powody do mruczenia : PP
nalepy będą gotowe do końca tygodnia ;))

Up !!

jutro biorę się za wycinanie w plastiku nad nogami tych fali , miejscach po odblaskach i być może i te wloty małe co są , wszystko ma być gładkie ! :) , jutro biorę się za robotę !

jeszcze jedno , mam wizję aby licznik dać od tyłu plastiku i wyrównać monitor z plastikiem , żeby nic nie zawadzało , już i tak tyle plus że nie mam licznika na kierownicy !!! tylko nad prawym kolanem pod kierownicą : P

pozdro
Awatar użytkownika
ThOmAs_
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SpeedFight EVO III

Post» pawelspeedfight » 03 Lut 2010, 00:01

Miazgę nim tu robisz, z lekka mówiąc będą się dziwiły samochody z pod świateł jak dasz full manetkę.Daj foty jak wytniesz te tafle.Pzdr
Awatar użytkownika
pawelspeedfight
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: był Speedfight2 Silver Sport

Post» Adamo12k » 03 Lut 2010, 00:02

No widzę że na speeda w ogóle nie żal Ci kasy. Z tym wygładzeniem to super pomysł i licznik zrób tak jak mówisz od spodu, wtedy wszystko będzie gładkie. A mówiłeś, że w trakcie ferii sobie odpuścisz :P
Speed po skończeniu będzie wymiatał.
Awatar użytkownika
Adamo12k
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight I
Grupa: Wielkopolskie

Post» ThOmAs_ » 03 Lut 2010, 00:06

miałem odpoczywać , ale jak zobaczyłem wygładzony kokpit , tyle że tamten nie miał nawet stacyjki , to aż mi się zachciało ; p; p
Awatar użytkownika
ThOmAs_
Użytkownik
Użytkownik

Post» aiikon » 03 Lut 2010, 00:09

obserwuje temat od początku i z podziwu wyjść nie mogę ;) przecież ten speed będzie prawie latał :D :D doczekać się nie mogę (tak jak wszyscy tutaj pewnie) zakończenia tego dzieła :) :)
aiikon
Użytkownik
Użytkownik

Post» macko3131 » 03 Lut 2010, 00:53

Wygładzone musi być :P Ale z tym licznikiem to bym jeszcze pomyślał bo licznik nad kolanem to raz że nie praktyczne a przede wszystkim niebezpieczne bo jak będziesz chciał sobie popatrzeć ile jedziesz i będziesz tam spoglądał i raz się zapatrzysz czy coś to może być nieprzyjemnie ;/
macko3131

Post» kamilo456 » 03 Lut 2010, 00:55

Ten speedfight jest zarąbisty ! Mój w tym roku otrzyma jakieś cześći ale napewno nie bedzie tak grubooo ;p Czekam najbardziej na up z evo III
kamilo456
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Speedfight 2 Furious

Post» ThOmAs_ » 03 Lut 2010, 03:50

odrazu forum ruszyło : PP

Kamilo456 daj gg bo zero kontaktu ; P a wlepy czekają 8)

z tym licznikiem to sam już nie wiem , macko3131 masz rację chyba , bo trochę za nisko , jak mam pod kierownicą to chociaż widzę drogę ... nad tym jeszcze pomyślę .. w każdym razie jutro biorę się za robotę :) i wygładzam , tylko nie wiem czy te wloty też zaszpachlować .

2 rzecz to nie wiem czy nie wywalić przełączników i nie zrobić listwy z kwasiaka z przełącznikami NOS ;p od świateł , długich itd , do kierunków tylko pstryka , bardzo fajnie by to wyglądało a fajnie by było żeby kierownica była w miarę czysta , bez gadżetów ... w tym właśnie celu dałem licznik po prawej stronie we wnęce pod kierownicą , a z drugiej strony bym zrobił tą całą listwę !

co wy na ten pomysł z listwą ? , i jak możecie to jeszcze zapodajcie jakiś ciekawy projekt który mogę wykonać , bo pomysłów brak ; O

pozdro !

Up !!!!!!!

właśnie zamówiłem hamulce BREMBO ! :) , wkońcu trzeba wyhamować EVO III : P , jeszcze zastanawiam się nad kupnem pompek hamulcowych , są na scooter-attack.de , takie jak w ścigaczach , że widać całe zbiorniczki ;)
    Dodano 1 godzin 13 minut temu:
chodzi mi o ten zestaw pompek ! :)

chyba go biorę i cena nie jest taka wysoka :)

Image
Awatar użytkownika
ThOmAs_
Użytkownik
Użytkownik

Post» Michał_ » 03 Lut 2010, 08:21

Noo bardzo dobrze ^^ Radialne pompy+zaciski BREMBO. A co sądzisz o wsadzeniu przedniej zawiechy z Roxa (będzie pasować do tylniej felgi)+tarcza S6 OverSize Nierdzewka ;p + zacisk BREMBO ale 4-tłoczkowy z Mito. Myśle że to good idea, nie dość że lans 4-tłoczki to i efekty w hamowaniu naprawde znakomite, a przy tej mocy to raczej nie zbędne !!

Jako coś wal na gg :blush:
Awatar użytkownika
Michał_
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SF II & BWS
Grupa: Lubelskie

Post» Miszczur » 03 Lut 2010, 11:08

Dokładnie jak ci Michał radzi :D W mieście tym skuterem hamulców nie opuścisz :D:D

Haha a jak napisałeś, ze nalepy są do rozdania nagle wszystko zaczęło żyć :D:D

A co do pompek to ciekawy pomysł, będzie full custom ;d;d
Awatar użytkownika
Miszczur
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II Custom Style
Grupa: Dolnośląskie

Post» patral » 03 Lut 2010, 12:04

8. :D
Bardzo dobry pomysł z zawieszeniem od rox'a. Ale myślę, że seryjne zbiorniczki będą dobrze wyglądać tylko spolerowane :D
Awatar użytkownika
patral
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight 2 206WRC
Grupa: Warmińsko-Mazurskie

Post» buksik » 03 Lut 2010, 12:07

Co do pompek jestem za ;p Myślę że licznik powinieneś umieścić normalnie na kierownicy. Co do zawiechy z rox'a całkiem dobry pomysł, chyba że podobają ci się bardziej lagi i felga z Jeta, a może zawiecha z Jeta a układ hamulcowy przerobiony z np. roxa pod jeta. Na pewno da się coś takiego zrobić, a przy twoich możliwościach powinno wypalić :D
Awatar użytkownika
buksik
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 Silver Sport LC
Grupa: Podlaskie

Post» se6ek » 03 Lut 2010, 12:29

A tam widzę, że naprawdę wszystko przerabiasz, co tam orygnalnego zostanie? :P

Pompki dobry pomysł, w takim skuterze musisz mieć dobre heble :wink:

Co do licznika jestem ciekaw jak to by wyglądało w plastikach, może nie najgorzej :wink:

I macie rację, nie śpieszcie się, pogoda nie do jazdy, nikt Was nie goni, to lepiej na spokojnie dobrze dopracować :)
se6ek
Honorowy moderator

Skuter: SPRZEDANY
Grupa: Mazowsze

Post» ThOmAs_ » 03 Lut 2010, 13:24

Michał po co mam pisać na gg skoro każdego dnia piszemy o naszych dzieciach ^^ .

narazie dam seryjne pompki , potem te sportowe (bo narazie wolę silnik dokończyć ,a jeszcze muszę dużo drobiazgów optycznych zamówić ;p , a lewa + prawa pompka = ponad 200 euro ) , chyba że kupię 2 kit`y TNT (tarcza+zaczisk) (2 dlatego że kit jest sprzedawany jako 1 zacisk i 1 tarcza) a brembo poleci w dal , i się wtedy pomyśli nad tymi pompkami ;)) , bo z nimi bardzo czysta by była już kierownica : ))

zawiecho może dam z rox`a i wtedy te lagi Stage6 R/T : )

Buksik miałem w swoim rox`ie tarcze SSP OVERSIZE i normalnie pasowała do speeda , na tą felgę jeta ; O , a zacisk był na adapterze też z rox`a !!! , wszystko pasowało , więc można zrobić taką bajerkę : )

a właśnie , co do hamulców to MHR wyhamowywałem na seryjnym , więc BREMBO normalnie EVO zatrzymam , tak samo jak w tych rox`ach klasy EVO . mało który na silniku EVO ma zmieniane hamulce , bo poprostu firma BREMBO to bardzo dobra i doświadczona firma. Z tej racji ich hamulce znajdują zastosowanie w samochodach rajdowych , wyścigowych , torowych itd ; )

się rozpisałem ; d

pozdro

Druga akcja , od nowa liczone komentarze ! : ) , bo niedługo forum umrze ;p , nigdzie nic się nie dzieje
Awatar użytkownika
ThOmAs_
Użytkownik
Użytkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wasze skutery

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości