speedfight.pl

Gaźnik YSN 175 tańsza wersja Dellorto PHVA 17,5 - problem

Teamty dotyczące tuningu mechanicznego SpeedFighta.

Gaźnik YSN 175 tańsza wersja Dellorto PHVA 17,5 - problem

Post» zapomnialem_adresu » 13 Paź 2011, 20:04

Witam,

Mam okazję kupić Speeda 2, który ma problem z odpalaniem. Sprzedawca twierdzi, że jest to wina gaźnika i filtra. Podobno śrubka do regulacji została za mocno wkręcona w jakiś "plastyk". Przy rozgrzanym silniku z odpalaniem jest troszkę lepiej. Patrzą na zdjęcia (skutera jeszcze nie widziałem na żywo) nie jest to seryjny gaźnik. Jaki może być największy koszt naprawy, aby motorek palił bez problemu? Załączam zdjęcia gaźnika i filtra.

ImageImage
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC

Re: Co to za gaźnik? - problem

Post» Kame977 » 13 Paź 2011, 20:08

Moim zdaniem jeśli byś przykręcił śrubkę to odpalił by, kręci woogóle czy jak ? Na zdjęciu widać rurkę od kranika... Na pewno nie odpali tak. 8)
Pozdro
Kame977
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: mam

Post» zapomnialem_adresu » 13 Paź 2011, 20:44

Krecic kreci, ale trzeba sie bardzo nameczyc, zeby zaskoczyl, a jak juz zapali i silnik sie nagrzeje to potem pali bez problemu. Chodzi o to, ze cena skutera jest bardzo atrakcyjna, motorek jest z 2007 roku, ale jestem ciekaw jaki koszt bylby w najczarniejszym scenariuszu :)
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Post» Przemek » 13 Paź 2011, 20:48

zapomnialem_adresu napisał(a):Krecic kreci, ale trzeba sie bardzo nameczyc, zeby zaskoczyl, a jak juz zapali i silnik sie nagrzeje to potem pali bez problemu. Chodzi o to, ze cena skutera jest bardzo atrakcyjna, motorek jest z 2007 roku, ale jestem ciekaw jaki koszt bylby w najczarniejszym scenariuszu :)

Z 400zł mówiąc o membranach, gaźniku i filtrze :)
Awatar użytkownika
Przemek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2
Grupa: Dolnośląskie

Post» zapomnialem_adresu » 13 Paź 2011, 21:02

Sprzęcior napisał(a):Z 400zł mówiąc o membranach, gaźniku i filtrze :)

W takim razie kupuje :) Co to jest obok amortyzatora na drugim zdjeciu, cos w ksztalcie "dozownika"?
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Post» bys5200 » 13 Paź 2011, 21:05

Z tyłu jest amorek gazowy. Wrzuć więcej zdjęć i napisz za ile możesz go kupić :D
Awatar użytkownika
bys5200
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 3 AC 4t :D
Grupa: Śląskie

Post» zapomnialem_adresu » 13 Paź 2011, 21:21

bys5200 napisał(a):Z tyłu jest amorek gazowy. Wrzuć więcej zdjęć i napisz za ile możesz go kupić :D

Wrzuce fotki jak bede go mial u siebie. Cena 1900zl. 2007 rok, przebieg 10 tys. Jest pare drobnych mankamentow wizualnych, ale mimo wszysto cena wydaje sie byc atrakcyjna.
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Post» cornyyy94 » 13 Paź 2011, 23:35

Wszytko to co podałeś to podaje mi na rozregulowany gaźnik ( ew. za duża/ za mała dysza )
Sprzęcior napisał(a):
zapomnialem_adresu napisał(a):Krecic kreci, ale trzeba sie bardzo nameczyc, zeby zaskoczyl, a jak juz zapali i silnik sie nagrzeje to potem pali bez problemu. Chodzi o to, ze cena skutera jest bardzo atrakcyjna, motorek jest z 2007 roku, ale jestem ciekaw jaki koszt bylby w najczarniejszym scenariuszu :)

Z 400zł mówiąc o membranach, gaźniku i filtrze :)

Jeśli tylko układ zasilania to napisz do Speedy'iego. On będzie miał cały taki zestaw na pewno trochę taniej niż podał Sprzęcior
Jak możesz to sprawdź średnicę przepustnicy jaka jest wielka i napisz wszystko co piszę na tym gaźniku
cornyyy94
Użytkownik
Użytkownik

Grupa: Małopolskie

Post» Przemek » 14 Paź 2011, 10:04

To jest typowe 17,5 przerobione pod seryjny korciec. :wink: Podawałem cenę 17,5 nowej, korcca i stożka ;p
Awatar użytkownika
Przemek
Użytkownik
Użytkownik

Post» zapomnialem_adresu » 14 Paź 2011, 13:49

Skuter zaklepany, w przyszłym tygodniu pojawi się u mnie i będę walczył z usterką. Jeśli nie pomogą regulację to będę wymieniał gaźnik i tu pytanie czy nie lepiej włożyć oryginał i wrócić do serii.

Pzdr
Tomek
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Post» Przemek » 14 Paź 2011, 13:59

Oryginalny jest mały. Włożyłbym 17,5 :wink:
Awatar użytkownika
Przemek
Użytkownik
Użytkownik

Post» zapomnialem_adresu » 14 Paź 2011, 14:35

Sprzęcior napisał(a):Oryginalny jest mały. Włożyłbym 17,5 :wink:

Skoro tak mówisz :) Jak już będzie u mnie to wrzucę fotki i "będziemy" go przywracać do stanu salonowego :D
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Post» Przemek » 14 Paź 2011, 16:27

zapomnialem_adresu napisał(a):
Sprzęcior napisał(a):Oryginalny jest mały. Włożyłbym 17,5 :wink:

Skoro tak mówisz :) Jak już będzie u mnie to wrzucę fotki i "będziemy" go przywracać do stanu salonowego :D

Choć nie sądzę aby trzeba było wymieniać gaźnik. Wystarczy dobra regulacja i dysza. Ew zawór membranowy jest do wymiany.
Awatar użytkownika
Przemek
Użytkownik
Użytkownik

Post» zapomnialem_adresu » 30 Paź 2011, 03:31

Witam,

Skuter z w/o wątku jest już mój.
Tak jak pisałem wcześniej jest z problem z odpaleniem. Kręcenie rozrusznikiem nie pomaga, ale wystarczy wlać bezpośrednio paliwo do gaźnika i po chwili silnik zaczyna pracować, ale tylko do momentu kiedy paliwo wlane się wypali, potem gaśnie i znowu nie chce zapalić. Wygląda jakby nie dostawał paliwa.
Poniżej zamieszczam zdjęcia gaźnika i proszę według numeracji napisać co to jest i za co odpowiada.
Rysunek A:
Image
1....
2....
3....
4....
Rysunek B:
Image
1...
2...
Rysunek C:
Image
1...

W wolnej chwili wyciągnę gaźnik i go wyczyszczę. Czy jest tu jakiś kranik, który trzeba odkręcić? :)

Pzdr
Tomek
zapomnialem_adresu
Użytkownik
Użytkownik

Post» Tomek » 30 Paź 2011, 09:19

Rysunek C to właśnie kranik.
Awatar użytkownika
Tomek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 2005r
Grupa: Pomorskie

Następna

Wróć do Tuning mechaniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości