Regulowales gaznik? Moze po prostu srubka od wolnych obrotow jest za bardzo wkrecona,
wkrec ja do konca i wykrec o jakies 1 i 1/4 obrotu srubokretem
Masz ssanie automatyczne? Sprawdz czy dziala jak nalezy.

bartekdet napisał(a):Nie ma co Turtle2 pojechałeś po całości, jaki wężyk od ssania?! To jest wężyk od podciśnienia który powinien być podłączony do króćca ssącego tak aby kranik się otwierał i dawał paliwo do gaźnika, jeśli ten wężyk jest odłączony to musisz go podłączyć i wtedy będzie git, a problem z odpaleniem może być spowodowany zaworem membranowym, miałem to samo wystarczy wymienić płytki membrany(jeśli odstają). Na rysunku a 1. Tutaj musisz podłączyć ten wężyk z foty c(chyba). 2Nwm 3.Śrubka od wolnych obrotów. 4.Śrubka od składu mieszanki Fota b 1.To co zaznaczyłeś to filtr oleju i ogółem przewód olejowy, 2. Hmmm nie wiem czy tam nie powinien być podłączony wężyk od paliwa(bynajmniej u mnie tak jest). Fota c ogółem to jest kranik ciśnieniowy, jak weźmiesz tą rurkę co tam wystaje i zaciągniesz przez nią powietrze tą 2 rurką powinna wylecieć benzyna, jeśli benzyna nie wyleci masz zepsuty kranik, a jeśli nie idzie zaciągnąć to nie masz paliwaMam nadzieję że pomogłem

Sprzęcior napisał(a):Kufer powinien pasować.
Membranki to koszt ok 50zł. A na gaźniku powinien być model i wielkość.

zapomnialem_adresu napisał(a):Sprzęcior napisał(a):Kufer powinien pasować.
Membranki to koszt ok 50zł. A na gaźniku powinien być model i wielkość.
Lepiej, żeby pasował na bank![]()
Mógłbyś mi polecić dobrą stronę z częściami.
Ps. pamiętam jak pisałeś, że znasz osobę, która ma komplet owiewek do sprzedania, mógłbyś mi podać namiary.
Pzdr
Tomek

Stopro napisał(a):Rysunek E:
1 - Wygląda na olej ale normalnie tym wejściem w króćcu powinno iść podciśnienie.
Sprawdź czy paliwo leci jak pociągniesz powietrze w wężyku B na rysunku D.
Niech wypowie się ktoś jeszcze.
Stopro napisał(a):Rysunek B:
1 - ???
2 - Wejście oleju
3 - Podciśnienie

Stopro napisał(a):Tak, to jest ssanie automatyczne.
Wężyk spod siedzenia idzie ze zbiornika oleju do dozownika, a z dozownika powinien lecieć do gaźnika.

Stopro napisał(a):Możliwe.
Tylko w dalszym ciągu nie wiem od czego może być wejście nr 1 na rysunku B...

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości