Siemka, jestem nowy na tym forum, dzięki ''gralex-owi'' , czas najwyższy przedstawić poją perełkę. Jest to mój drugi motor, najpierw mialem pente dakarino 50 Enduro,włoski motorek, mało znany. Zamieniłem sie na na Suzi,czego nie żałuję. Suzi mam od 4 miechów. Rok 1997. Ergieta jest zrobiona na streeta, z dupą od aprili rs. Wymieniłem /kupiłem : lusterka, akumulator, naklejki, filtr stożkowy(gąbkowy), tankpad, łożyska do kół. W motorku nie ma ładowania, świateł, i działających kontrolek w liczniku, wina jest poprzedniego właściciela, który robił od nowa elektrykę (brawo dla niego). Gaśnie po 2km z powodu nagaru. Odcina mi przy 8 tyś, kiedy jest na biegu jałowym i w czasie jazdy(wina prawdo podobnie cewko-modułu bo jest urwana fajka od modułu i jest tylko przylutowana żeby tylko odpalił, przez to ma słabą iskrę). Przez ostatni czas dorobiłem wałek od kopniak, odkleiłem naklejki stare, pomalowałem napisy na oponach, nakleiłem nowe naklejki i tanpad, podmalowałem wahacz, wymieniłem łożyska w kołach, zrobiłem crash pady, wypolerowałem pokrywę zbiornika i hamulec tylni. W tym tygodniu zamawiam:
- cała elektrykę
- osłonę łańcucha
- cewko-moduł
- półkę kierownicy (wypolerowana)
- pompkę hamulcową
- dysze
Moto jest to regulacji, prawdopodobnie dysza za małą lub za duża. V-max jaki wynosi to 85/90km (bo jest przednia zębatka zmniejszona). Silnik po szlifiwe. Przed sezonem jeszcze dam cylek na porting. W sezonie , jak będzie chodziła suzi jak powinna, planuję zmienić kierownica na szeroką. Troszkę mnie czeka roboty ale '' dla chcącego nic trudnego ''.
Dziś wyjąłem szybkę od licznika, i będe dorabiał nową z pleksi.
Foty

EDIT:
Tuning:
optyka
Jest już :
-Polerka- pokrywy zbiornika, hamulec tylny
-Kierunki diodowe strzałki(białe)
-owiewka street, diablo
-Za dupek od aprili rs 50
- napisy na kołach
-zmodyfikowany błotnik przedni
-lusterka