speedfight.pl

Wesprzyj SpeedFight.pl !

Sprawy dotyczące vortalu.

Wesprzyj SpeedFight.pl !

Post» pawelek » 06 Mar 2010, 15:41

Jeżeli znalazłeś tu pomoc, uważasz, że forum może być potrzebne Tobie, a przede wszystkim innym - wesprzyj nas.

Utrzymanie forum speedfight.pl, które jest z założenia niekomercyjnym, non-profit przedsięwzięciem, wymaga od nas olbrzymiego zaangażowania i dodatkowo wkładu finansowego. W związku z tym uprzejmie prosimy Cię o dowolne wsparcie finansowe.

Wpłaty przeznaczone są na:

- utrzymanie domeny
- opłatę roczną za serwer
- prace grafików i programistów.

Wszystkie najdrobniejsze wpłaty na potrzeby prawidłowego funkcjonowania forum będą odnotowywane w tym poście.
Lista darczyńców będzie aktualizowana na bieżąco.

DOTACJE ZOSTAŁY WSTRZYMANE - PROSIMY O ZIGNOROWANIE TEMATU - ZAMKNIĘTO!!

Pomóż społeczności speedfight.com.pl, tak jak ona pomogła Tobie. Nie pozostaniemy Ci obojętni!

Pierwszym darczyńcą na mamy nadzieję - nie zamkniętej liście jest:

Thomas - 560 zł (nowa grafika, opłata za serwer) za co serdecznie dziękujemy.

Startujemy od:
Ryh - 10 zł
Stopro - 34,35 zł
Kuba - 10 zł + 84 zł (reklama)
Speedy - 5 zł + 10 zł (reklama)
lion_rapid - 15 zł
dj_rem-x - 10 zł
Adamo12k - 20 zł
se6ek - 90 zł + 10 zł (reklama)
LOSU12 - 10 zł
$ebek - 30 zł.
Przemek225 - 35 zł

Z tych pieniążków wydałem już 70 zł na nowy serwer.
Mamy teraz dużo więcej transferu do wykorzystania!

4 maja 2011 - przedłużenie domeny - wydałem 121,77 PLN

.
Awatar użytkownika
pawelek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SPEEDFIGHT 2 Samochód: Audi B4 Avant
Grupa: Pomorskie

Re: Wesprzyj SpeedFight.pl !

Post» szopen » 29 Gru 2011, 03:26

Witaj.

Podliczyłem wszystkie aktualne wpłaty, wychodzi: 343,35 zł. Z tych pieniędzy został opłacony nowy serwer (70 zł) oraz przedłużona domena (121,77 zł). Łączny koszt to: 191,77. Wpłaty - wydatki = 221,58 zł. Pisałeś, że teraz potrzebujesz pieniędzy na opłaty. Jaki jest aktualny stan konta forum? Poproszę faktury za dotychczasowe opłaty za: serwer, domenę, szatę graficzną. Domena jest zarejestrowana na firmę, a więc faktury są na pewno. Jeżeli nie chcesz tutaj to poproszę na PW skany lub screeny.

pozdrawiam
Jakub.
szopen
Użytkownik
Użytkownik

Grupa: Mazowsze

Post» pawelek » 30 Gru 2011, 14:08

Więc tak... Z pieniędzy, które wyliczyłeś wychodzi 343 zł. Od tamtego czasu kupiłem:

1x serwer - 70zł (przejściowy, po problemach z transferem na forum)
1x domena - 122 zł
w lutym 1x serwer home.pl - 369 zł

Faktury:
serwer
- export_historii.pdf
domena - domena.jpg

Na chwilę obecną wydatki wynoszą:
maj 2010
- serwer - 70 zł
marzec 2011 - serwer 369 zł
maj 2011 - domena 122 zł

Razem wydatki te wynoszą: 561 zł
Czyli ze swojej kieszeni dołożyłem: 218 zł

A to nie są wszystkie wydatki.. Pomoc programistów i informatyków też czasem kosztuje i nie ma na to faktur.

Dodatkowo trzeba zapłacić:
luty 2012
- serwer - 369 zł
maj 2012 - domena - 122 zł

Czyli na dzień dzisiejszy brakuje mi prawie 709 zł.

Jest to pierwsze i ostatnie wyliczenie kosztów, jakie przedstawiam.
Post niebawem zniknie z tego wątku.

Jak piszę, że dokładam to jest prawda i nic Wam do tego ile!
Jak nie będę musiał dokładać to nie będę musiał "żebrać" o Wasze wpłaty.

Pozdrawiam,
Paweł B.
Awatar użytkownika
pawelek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SPEEDFIGHT 2 Samochód: Audi B4 Avant
Grupa: Pomorskie

Post» tyka » 25 Lut 2012, 14:29

nie można pomyśleć o reklamach w głównym banerze? albo programie partnerskim z jakimś sklepem i udział za zakupy dokonane za pośrednictwem banera na waszej stronie?

Rozumiem że reklamy obniżają jakość strony, ale 2 formy nikomu nie zaszkodziły... i jestem pewien że nikt by nie narzekał.

A co szkodzi spróbować przez miesiąc? Moim zdaniem lepiej prosić użytkowników o zamawianie produktów za pośrednictwem odnośnika sf.pl niż liczenie że ktoś coś wpłaci na konto :)

A tym bardziej że administracja ma sporo do roboty i musi dokładać do tego interesu

pozdro

P.S. zawsze jest możliwość sprzedaży koszulek speedfight.pl i jakiś procent na "cele charytatywne"
Awatar użytkownika
tyka
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 25 Lut 2012, 16:02

Naklejki są, koszulki miały być... Na tym forum mentalność jest taka, że na paliwo nie szkoda, na cylinder za 500 zł nie szkoda, ale wydać chociaż 30 zł na rzecz forum, na którym się siedzi pół dnia to już inna sprawa. ;) Jak przychodzi, co do czego, to z 50 zadeklarowanych osób pozostaje kilka i wtedy nie wypala. Współprace itp. też były poruszane. Łatwo mówić, trudniej zrobić.
Kuba

Post» tyka » 25 Lut 2012, 17:12

Czy tak trudno? Wystarczy wiedzieć jak dobrze napisać maile do innych firm. Z tego co widziałem to "zwykli" użytkownicy piszą do takich firm. Nie oszukujmy się ale jakby ktoś z nas był właścielem firmy i dostałby maila o treści typu: "witam, chcielibyśmy zaproponować wam reklamę na naszej stronie i ble ble ble" same mało znaczące informacie, a w dodatku napisane z maila klembuszek-na-speedzie@o2.pl no to wybaczcie sam bym ignorował.

Każdy oczekuje profesjonalizmu. Sam zajmowałem/zajmuje się zdobywaniem reklamodawców i podejmowanie współprac z innymi portalami i wiem mniej więcej jak to musi wyglądać.

Jeśli nie możecie się uporać ze znalezieniem jakiś reklamodawców to poproście kogoś by wam przygotował cały materiał, zbierzcie kilkadziesiąt maili potencjalnych zainteresowanych i wysyłajcie. Niezbędne są informacje o ruchu na stronie - statystyki itp.

Też można skorzystać z banerów reklamowych typu Google AdSence, AdTaily. Kokosów się nie zarobi ale w ciągu roku na opłatę domeny i serwera powinno starczyć, no i może Admin miałby coś dla siebie za ciężką pracę.

Pojawiłem się ponownie na tym forum nie dlatego że mi się nudzi, czy coś tylko z racji pewnego testu jaki przeprowadzam, a przy okazji pomyślałem że skoro dzięki temu forum dowiedziałem się dużo i poznałem wielu ludzi (czasy kiedy jeździlem speedem) mógłbym coś doradzić.

Nie pisze tego żeby kogoś pouczać, tylko chce jak najlepiej dla tego forum żeby się rozwijało tak jak to robiło.

pawelek napisał(a):Jak piszę, że dokładam to jest prawda i nic Wam do tego ile!

Ciut nie na miejscu... i ciut dziecinne nie uważasz? :) myślałem że chociaż ktoś profesjonalnie podchodzi do tematu :]
Awatar użytkownika
tyka
Użytkownik
Użytkownik

Post» macko3131 » 26 Lut 2012, 21:51

tyka napisał(a):Czy tak trudno? Wystarczy wiedzieć jak dobrze napisać maile do innych firm. Z tego co widziałem to "zwykli" użytkownicy piszą do takich firm. Nie oszukujmy się ale jakby ktoś z nas był właścielem firmy i dostałby maila o treści typu: "witam, chcielibyśmy zaproponować wam reklamę na naszej stronie i ble ble ble" same mało znaczące informacie, a w dodatku napisane z maila klembuszek-na-speedzie@o2.pl no to wybaczcie sam bym ignorował.

Każdy oczekuje profesjonalizmu. Sam zajmowałem/zajmuje się zdobywaniem reklamodawców i podejmowanie współprac z innymi portalami i wiem mniej więcej jak to musi wyglądać.

Jeśli nie możecie się uporać ze znalezieniem jakiś reklamodawców to poproście kogoś by wam przygotował cały materiał, zbierzcie kilkadziesiąt maili potencjalnych zainteresowanych i wysyłajcie. Niezbędne są informacje o ruchu na stronie - statystyki itp.

Też można skorzystać z banerów reklamowych typu Google AdSence, AdTaily. Kokosów się nie zarobi ale w ciągu roku na opłatę domeny i serwera powinno starczyć, no i może Admin miałby coś dla siebie za ciężką pracę.

Pojawiłem się ponownie na tym forum nie dlatego że mi się nudzi, czy coś tylko z racji pewnego testu jaki przeprowadzam, a przy okazji pomyślałem że skoro dzięki temu forum dowiedziałem się dużo i poznałem wielu ludzi (czasy kiedy jeździlem speedem) mógłbym coś doradzić.

Nie pisze tego żeby kogoś pouczać, tylko chce jak najlepiej dla tego forum żeby się rozwijało tak jak to robiło.

pawelek napisał(a):Jak piszę, że dokładam to jest prawda i nic Wam do tego ile!

Ciut nie na miejscu... i ciut dziecinne nie uważasz? :) myślałem że chociaż ktoś profesjonalnie podchodzi do tematu :]

Z wszystkim się zgodzę. Natomiast zapomniałeś o jednej bardzo ważnej rzeczy, każda firma/portal chcący się u nas zareklamować zechcę otrzymać na to fakturę. Co z tego że ja czy inny moderator/admin wyśle ładnego meila z propozycją do jakiegoś np. sklepu internetowego z częściami do skuterów jak w późniejszej fazie to wszystko padnie bo nawet jak dostaniemy odpowiedź to co odpiszemy? Przepraszam ale nie wystawiamy faktur ani rachunków?
Zabili by nas śmiechem :roll:

Tak więc najpierw właściciel strony musiał by wyrazić zainteresowanie tym tematem, wystawiać faktury oraz ustalić jakieś konkrety a dopiero później inni ludzie mogli by zająć się pozyskiwaniem reklamodawców :)

Rzecz następna to należy pamiętać o tym że średnia wieku na tym forum to 13-16 lat (z wyjątkiem kilku osób z większym stażem i administracji) więc nie oczekiwał bym tutaj wielkich wpłat od ludzi z których większość pewnie nie ma swojego konta w banku, co innego jest np. na forum Audi gdzie ludzie wpłacają po 100 zł od osoby (widziałem gdzieś kiedyś takiego screena bo ktoś wrzucił dla przykładu).

Więc pozostają reklamy a tu wracamy do punktu wyjścia.
macko3131

Post» Kuba » 26 Lut 2012, 22:04

Z wystawianiem faktur też nie jest tak fajnie. Trzeba mieć firmę, a to kosztuje minimum 250 zł na miesiąc, jak się jest jeszcze gdzieś zatrudnionym i ktoś odprowadza za nas składki. Jak nie to ok. 450-500 zł na miesiąc przez pierwsze 2 lata. Później suma wzrasta do 1000 zł na miesiąc. ;)
Kuba

Post» szopen » 28 Lut 2012, 02:06

Przecież strona zarejestrowana jest na firmę ? Więc w czym problem ? ;)
szopen
Użytkownik
Użytkownik

Post» tyka » 28 Lut 2012, 20:00

macko3131 napisał(a):Z wszystkim się zgodzę. Natomiast zapomniałeś o jednej bardzo ważnej rzeczy, każda firma/portal chcący się u nas zareklamować zechcę otrzymać na to fakturę. Co z tego że ja czy inny moderator/admin wyśle ładnego meila z propozycją do jakiegoś np. sklepu internetowego z częściami do skuterów jak w późniejszej fazie to wszystko padnie bo nawet jak dostaniemy odpowiedź to co odpiszemy? Przepraszam ale nie wystawiamy faktur ani rachunków?

Kuba napisał(a):Z wystawianiem faktur też nie jest tak fajnie. Trzeba mieć firmę, a to kosztuje minimum 250 zł na miesiąc

Hmmm... wystarczyłoby trochę pomyśleć :) sam zrobiłem błąd że zapomniałem o tym wspomnieć.
Jest taka możliwość że można przejść się do jakiejś agencji reklamowej, i zapytać czy byłaby możliwość by oni wystawili fakturę na taką reklamę za jakiś %. Nie wierzę że jeśli admin podszedłby do tego profesjonalnie to by nie załatwił takiej sprawy. Iść do kilku agencji, jakaś się znajdzie na bank ;]

macko3131 napisał(a):Rzecz następna to należy pamiętać o tym że średnia wieku na tym forum to 13-16 lat (z wyjątkiem kilku osób z większym stażem i administracji) więc nie oczekiwał bym tutaj wielkich wpłat od ludzi z których większość pewnie nie ma swojego konta w banku, co innego jest np. na forum Audi gdzie ludzie wpłacają po 100 zł od osoby (widziałem gdzieś kiedyś takiego screena bo ktoś wrzucił dla przykładu).

Ja właśnie jestem przeciwnikiem naciągania młodych użytkowników na takie coś... Wiadomo, mogą jak chcą się dorzucić, ale tak jak słusznie zauważyłeś nie mają na to kasy. A widocznie pawelek tego nie umie zrozumieć i zachowuje się... Lepiej nie będę tego komentować :) tym bardziej że trochę wiem na temat takich ludzi :)

Kuba napisał(a):Trzeba mieć firmę, a to kosztuje minimum 250 zł na miesiąc, jak się jest jeszcze gdzieś zatrudnionym i ktoś odprowadza za nas składki. Jak nie to ok. 450-500 zł na miesiąc przez pierwsze 2 lata. Później suma wzrasta do 1000 zł na miesiąc.

widzę że odbiegamy od tematu, ale trochę sprostuję. Dla młodych istnieje coś takiego ja AIP - miesięczna składka 250 zł bodajże i to bez żadnych zatrudnień czy innych pierdół. Ale to tylko tak dla sprostowania :]

szopen napisał(a):Przecież strona zarejestrowana jest na firmę ? Więc w czym problem ? ;)

Tzn. chyba jest na osobę prywatną, na jakiej podstawie twierdzisz że to firma?
Tu nie jestem pewny więc się nie kłócę :)
Awatar użytkownika
tyka
Użytkownik
Użytkownik

Post» macko3131 » 29 Lut 2012, 02:24

tyka napisał(a):Hmmm... wystarczyłoby trochę pomyśleć :) sam zrobiłem błąd że zapomniałem o tym wspomnieć.
Jest taka możliwość że można przejść się do jakiejś agencji reklamowej, i zapytać czy byłaby możliwość by oni wystawili fakturę na taką reklamę za jakiś %. Nie wierzę że jeśli admin podszedłby do tego profesjonalnie to by nie załatwił takiej sprawy. Iść do kilku agencji, jakaś się znajdzie na bank ;]

Nie sądze żeby jakaś agencja reklamowa była zainteresowana robieniem takich rzeczy tym bardziej że mówimy tu o niedużych kwotach więc i procent z tego był by śmieszny. Jedyna opcja jest taka żeby fakturę wystawiła firma należąca do właściciela,rodziny bądź znajomych. Ale jak wszyscy wiemy potrzebne do tego jest zainteresowanie samego właściciela strony :wink:
szopen napisał(a):Przecież strona zarejestrowana jest na firmę ? Więc w czym problem ? ;)

Tego nie wiadomo, może być na osobę prywatną :)
macko3131

Post» szopen » 29 Lut 2012, 05:24

Domena zarejestrowana jest na: JUST-FILM, Os. Ks. Szumana 5/40, 83-200 Starogard Gdański , więc ze stroną nie powinno być chyba problemów ?
szopen
Użytkownik
Użytkownik

Post» tyka » 29 Lut 2012, 18:59

macko3131 napisał(a):Ale jak wszyscy wiemy potrzebne do tego jest zainteresowanie samego właściciela strony

No więc właśnie... Admin tej strony liczy że ludzie dadzą mu pieniądze :] i jeszcze wypomina i ma pretensje. Jest leniwy i problemowy :) więc jeśli nie chce dokładać do interesu niech się weźmie za robotę :] pozdro
Awatar użytkownika
tyka
Użytkownik
Użytkownik

Wróć do www.SpeedFight.pl

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość