speedfight.pl

Cylinder Hebo Manston Replica 70cc...!!!!

Teamty dotyczące tuningu mechanicznego SpeedFighta.

Cylinder Hebo Manston Replica 70cc...!!!!

Post» mlody922 » 28 Sty 2007, 19:47

W przyszlosci planuje kupic Cylinder Hebo Manston Replica 70cc co o nim sadzicie??musialbym wymieniac przy nim wal????gaznik wstawil bym jakis 17,5mm albo napoczatek bym nie zmienial gaznika to zalezalo by od mojego portfela i ile by mi palil na gazniku 17,5mm??...wydech Hebo New Performer 2004 nieblokowal by tego cylindra????co o nim sadzicie??jaka ma zywotnosc??jakie osiagi??i ogolnie cos wypowiadajcie sie cos o nim;] z gory dziekowa pozdr.

ps.oczywiscie LC
mlody922
Użytkownik
Użytkownik

Post» siara » 28 Sty 2007, 21:10

Więc tak cylinder spoko, przy dobrej regulacji wyciśniesz 14KM. Wał będziesz musiał zmienić bo prędzej czy później seryjny Ci padnie. Jak założysz gaźnik 17,5 to po dobrej regulacji powinien palić między 4-5l. Wydech będzie ok. Ponad 100 będzie leciał.
Awatar użytkownika
siara
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Już brak;/ Samochód: PEUGEOT 307
Grupa: Lubelskie

Post» Przemek225 » 29 Sty 2007, 08:51

Jak byś założył gaźnik 19 mm to miałby lepsze chłodzenie wewnętrzne i osiągnąłbyś pełną moc na 17,5 wątpie, żeby 14 koni wycisnąć
no i wał koniecznie najlepiej jak byś kupił Stage 6 HPC bo do rms-a nie jestem przekonany.
Awatar użytkownika
Przemek225
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Huska SM125 09r., Simson 87r., Citroen c3 95VTI 2010, był speed 06r.

Post» Mleko » 29 Sty 2007, 17:27

Jak dla mnie to Hebo Manston należy do najlepszych wydechów. Moim zdaniem jest lepszy od MHR'ki, ale to moje tylko subiektywne zdanie.
Ja szczerze Ci powiem, że bym go wziął, a na pewno się nie zawiedziesz !!
Awatar użytkownika
Mleko
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight 2 Euro2 AC

Post» matychmaster » 30 Sty 2007, 18:43

Mleko napisał(a):Jak dla mnie to Hebo Manston nale¿y do najlepszych wydechów. Moim zdaniem jest lepszy od MHR'ki, ale to moje tylko subiektywne zdanie.
Ja szczerze Ci powiem, ¿e bym go wzi±³, a na pewno siê nie zawiedziesz !!

To nie wydech tylko cylinder :lol:
Ja mam taki w speedzie v maxa nie testowa³em bo docieram ale kopa ma
p.s mam wa³ stage6 hpc , sto¿ek, ga¼nik 21, wari hebo ng , wydech hebo np, ¶wiece ngk br8 hs , ³o¿yska srebrne itp.
planuje jeszcze daæ uk³ad zap³onowy nowy ale to latem.
bardzo polecan cylek :wink:

A co kogo obchodzi co masz w skucie jeszcze wstawione ? :? We¼ Matych staraj siê pisaæ na temat, bo ostrze¿enia bêd± lecieæ... :smoke:
Mleko
Awatar użytkownika
matychmaster
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Bia³ystok / troche sprzêtów

Post» Mleko » 30 Sty 2007, 18:54

Sorry za pomyłkę, chodziło mi oczywiście o cylek... :lol:
Ale wydechy też są dobre... :wink:
Awatar użytkownika
Mleko
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight 2 Euro2 AC

Wróć do Tuning mechaniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości