speedfight.pl

Nieciekawa sytuacja=wypadek

Tematy ogólne dotyczące SpeedFighta.

Nieciekawa sytuacja=wypadek

Post» cycu93 » 31 Sty 2008, 20:39

Witam.Przydarzyła mi sie wczoraj niemiła sytuacja mianowicie wypadek :cry: .Jadąc sobie niecałe 40 km/h zbliżałem sie do lekkiego skretu(który w mojej wsi nazywaja niebezpiecnym) zjechałem sobie troszke do środka drogi , włączyłem kierunkowskaz a ze nie widziałem ze cos bedzie jechało to jechałem przed siebie gdy nagle wyskoczył głupi babsztyl pedalskim(sory za wyrazenie)Fordem fiesta to zacząłem chamować pierw tylnim a potem jak juz widziałem ze nie wychamuje to nacisłem przedni i cudem unikłem zderzenia z nia ale za to mocnego szlifa zaliczyłem.Skutek jest nastepujacy:Przedni lewy boczek(ten na ktorym jest kierunkowskaz) cały zrysowany zadupek po lewej stronie troszke i kawałek czachy po lewej aha i jeszcze tej siatki w tym boczku nie ma bo sie rozsypała...najlepsze jest to ze w tym wypadku najbardiej ja ucierpiałem mianowicie: Złamana reka przy nadgarstu z przemieszczeniem.Prosze mnie nie upominac ze pisze bez polskich znaków bo pisze ze złamaną reka.Pozdro
Awatar użytkownika
cycu93
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 AC

Post» _PrZeMo_ » 31 Sty 2008, 20:43

Przykro mi:( Tez mialem wypadek a raczej nie ja a moj skuter :/ najwiekszy zal jak szkody nie sa z twojej winy :/ ja dalem karnika "koledze" :/ 3maj sie ...szybkiego powrotu do zdrowia!!! :)
Ps.Widze ze masz taki sam opis skutera jak ja mialem :"ac niedlugo lc" no zycze powodzonka w przerobce... :)
Awatar użytkownika
_PrZeMo_
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC

Post» szymoon15 » 31 Sty 2008, 20:52

No nie wiem czy tak nie z twojej winy dla mnie to typowy przykład bezmyślności na drodze i braku umiejętności - jak ty możesz chłopie hamować jednym hamulcem i jeszcze do tego tylnym...W motocyklach ważniejszy jest przedni hamulec, co więcej w ścigaczach tylny jest trochę taki ratunkowy i dodatkowy bo wielkość jest mniej więcej tak jak u nas tarcza. Poza tym hamuje się zawsze dwoma hamulcami, przednim mocniej, tylnym słabiej i wtedy hamowanie jest prawidłowe...Mniej głupoty i więcej myślenia na drodze...Lecz rękę :wink: PZDR
Awatar użytkownika
szymoon15
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight2 AC Yellow - Black + Yasuni Z + Hebo NG

Post» sparrow147 » 31 Sty 2008, 21:10

No ja mam podobnie porysowany skuter ale z prawej strony i ja sie wywaliłem na mokrej nawierzchni i nic nie złamałem. Szybkiego powrotu do zdrowia życzymy...
sparrow147
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 AC

Post» matychmaster » 31 Sty 2008, 21:18

No szkoda , szkoda. Dobrze ¿e siê nie skoñczy³o tak jak ze SPEEDYM 2 [*]
Ubezbieczenie mia³e¶ :?: Polizei by³a :?: Z babk± gada³e¶ :?:
Awatar użytkownika
matychmaster
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Bia³ystok / troche sprzêtów

Post» Fighter04AC » 31 Sty 2008, 21:28

oj to kiepsko , no ale cóz co zrobic :( wracaj do zdrowia i speed tez
Fighter04AC
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Bardzo Ładny :)

Post» cycu93 » 31 Sty 2008, 21:38

dzieki jeszcze musze 6 tygodni z taka łapą chodzic :cry: Aha szymoon15 nie wiem jak ty byś zareagował jakbys zobaczył 2,5 m do trech metrów auto przed soba...zdeczka sie wystraszyłem.Policji nie było a oczywiscie ubezpieczony skuter.Jak myślicie ile dostane za ZŁAMANIE PRZYNASADY DALSZEJ KOSCI PROMIENIOWEJ PRAWEJ.
Awatar użytkownika
cycu93
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 AC

Post» pucek15 » 31 Sty 2008, 22:24

ja jak miałem złamana ręke 300 zł dostałem z przesunieciem w łokciu. Szkoda skutera i twojej ręki. A co ty na to?? kumpel wzioł mój skuter opór gaz i przód chamulec i zonk?? takze caluśka lewa strona połamana he he dobrze że to było kiedyś. pzdr :)
Awatar użytkownika
pucek15
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 100cm3 2001r

Post» mariusz810 » 31 Sty 2008, 23:13

Wracaj do zdrowia, na przyszłość będziesz bardziej uważał i przewidywał przyszłość, ja już w podobny sposób się nauczyłem :(
Awatar użytkownika
mariusz810
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: brak Samochód: Vectra B 2,0

Post» szopen » 31 Sty 2008, 23:54

Dobrze ze skonczyło sie tylko na złamaniu.

Podepne sie pod temat. Mialem dwie podobne sytuacje. Jedna z mojej winy.
1. Zagapiłem sie i bym wjechał w dupe taksówkarzowi bo ten wczesniej pedzil i zachciało mu sie hamowac ;)
2. Wracałem z okecia (jechałem na skróty przez opacz kolonia do włoch). Jednopasmówka. Po przeciwnej stronie były roboty. Pedziłem tyle ile mogłem. No i dwoch kolesi chciało wyprzedzic fadrome. Jeden przejechał na luzie a drugi imbecyl z audi wyjechał tuż przedemna. Skonczyło sie na strachu i "drifcie" kontrolowanym ;)

Zycie ma sie tylko jedno.
szopen
Użytkownik
Użytkownik

Grupa: Mazowsze

Szkoda

Post» SpeedFight100 » 01 Lut 2008, 00:04

Szkoda Speeda , bo prawie nówka i ładny .

Ale dobrze , że ci się nie stało nic poważnego . :)

Zdrowiej szybko i naprawiaj Speeda i dalej jazda :D

POZDRO :D
Awatar użytkownika
SpeedFight100
Użytkownik
Użytkownik

Post» adamus » 01 Lut 2008, 01:10

trzymaj sie ja tez w podobny sposub mialem glebe i też jakas baba /Hłop zachamowala gwałtownie i ja zeby nie walnąc to bokiem hamowałem i slizg zaliczylem Ale mi sie nic nie stalo tylko pare śiniakow Ale lakier odrapany i malo tego znosilo mi kiere na lewa strone

Jak by ci znosiło kiere napisz to ci powiem co jest GG 11740492
Awatar użytkownika
adamus
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 SPRZEDANY, ASTRA I

Post» berti-speed » 01 Lut 2008, 02:26

w takiej sytuacji najważniejsze jest zdrowie bo motor naprawisz albo kupisz nowy a zdrowia nie przywrucisz ale wszystko w miare dobrze się skończyło współczuje ci bo sam wyłożyłem się gilerą runner i wiem jakie to uczucie tylko że ja naderwałem bark i 3 tygodnie tyko usztywniony miałem pozdro życze szybkiego powrotu do zdrowia
Awatar użytkownika
berti-speed
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC + Yasuni Z + Hebo Ng + Rms Racing Pro

Następna

Wróć do Ogólnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości