to chyba nie będziemy długo czekać obserwuje cały ten temat i widze że działasz jak granat . uda ci się coś skończyć tak by nie rozleciało się po jednym dniu... sory za mój pesymizm ale może nie uda mi się doczekać efektów
no to trzymam dalej kciuki, bo jak zobaczyłem 3 katery skręcone na śrubkach to padłem pod laptop , zdążysz do końca roku z pomysłem [ale nie dwucylindrowca ] ?
zobaczymy jak życie poglądy zweryfikuje... szanse na uruchomienie są bo nie ma szans ten kto nic nie robi, centruj z tolerancją poniżej 0,05 mm i pomyśl na połączeniu wieloklinowym rozłącznym i zmień całkowicie sprzęgło i zębatki skrzyni biegów, a w sumie co ja mechanikowi doradzać będe . Powodzenia, niechaj dobry Bóg czuwa nad tobą
Już wcześniej obmyśliłem łączenie wieloklinowe. Zębatki wytrzymają spokojnie skrzynia ma 5b i wytrzymuje cylindry singlowe 130cc. Sprzęgło 5 tarczowe i podwójny tuningowy docisk sprzęgła org ma 1,4mm grubości tuningowy 1,8mm. Wszystko będzie ustawione na wytoczony pręcie średnicy łożyska będą tulejki centrujące drugi komplet karterów.