speedfight.pl

Aktualizacja ARIES cz.1 platforma LIVE

Sprawy dotyczące vortalu.

Czy chcesz aby taka platforma powstała?

Tak
23
56%
Nie
18
44%

Razem głosów : 41

Re: Aktualizacja ARIES cz.1 platforma LIVE

Post» BaDi » 18 Gru 2011, 14:47

Ja również na NIE. Aukcjoner jeszcze ujdzie ; )
Ale reszta -,-'
Niezbytnio mi się to podoba.
Awatar użytkownika
BaDi
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: PEUGEOT SpeedFight 2 AC
Grupa: Śląskie

Post» pawelek » 18 Gru 2011, 15:02

Dobra to ma ktoś jakiś inny pomysł jak rozkręcić forum? :)
Awatar użytkownika
pawelek
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SPEEDFIGHT 2 Samochód: Audi B4 Avant
Grupa: Pomorskie

Post» Kuba » 18 Gru 2011, 16:04

Ja miałem i mam wiele, ale co to da, skoro w każdym pomyśle coś się nie podoba lub jak już się go realizuje to wielka łaska. Jak się chce mieć pieniądze to trzeba inwestować pieniądze, a nie liczyć, że przyjdą same.
Kiedyś miałem chęci, teraz coraz mniej mi się chce, bo wiem, że i tak wiele z tego nie wyjdzie albo będę miał pod górkę, a co ja z tego mam? Nic...

Strona główna jest dobrym pomysłem. Zresztą sam na to naciskałem od dawna, ale raczej nie ta forma. To się nadaje, ale na portale, które mają 100 000 użytkowników, a nie 100 aktywnych jak my.
Konkursy można robić, ostatni jak widać miał spore zainteresowanie (niedługo będą foty nagrody), ale jaki sens to robić jak są utrudnienia.
Testów, poradników itp. na pewno byłoby więcej, gdyby były za to jakieś nagrody dla użytkowników. Napisanie artykułu wbrew pozorom zajmuje sporo czasu. Dawniej były pochwały, teraz nie ma.
Filmiki na stronie głównej to kompletna pomyłka. Ile ich jest w ciągu roku? Jak do tej pory oficjalnych sf.pl były chyba 3 jak się nie mylę.
Kuba

Post» Radkowski » 18 Gru 2011, 19:59

Oj tam przeżywacie :P Jeśli sie wam chce to ja jestem jak najbardziej za :wink:
Ale jeśli nikt nie che to może jakiś lifting strony,żeby wyglądała inaczej bo ten wygląd sie już trochę znudził ^ ^
Awatar użytkownika
Radkowski
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Gilera RCR '07 & Yamaha PSR 8000 :P
Grupa: Mazowsze

Post» Artur46 » 18 Gru 2011, 20:40

Może nie bawcie się w strony główne tylko zróbmy zrzutkę na reklamę w scooterkingz czy coś ;) I żeby to było forum otwarte także dla właścicieli nie 2 czy 3 innych skuterów jak Peu ale i Roksów itp. Dodanie działu maszyny inne niż Peugeot i tyle. Na moją "pomoc finansową" można liczyć.
A wygląd jest prosty , przejrzysty i fajny. Nie ma co zmieniać oprócz tego co napisałem ;)
Artur46
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Viva DR70Evo

Post» Adam410 » 18 Gru 2011, 21:16

Wtedy to forum już raczej nie nazywałoby się `Speedfight.pl`.
Awatar użytkownika
Adam410
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SpeedFight2 AC
Grupa: Lubelskie

Post» Speedfight 206wrc » 19 Gru 2011, 16:03

Mi się to nie widzi :no:
Speedfight 206wrc
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Peugeot Speedfight2 206wrc LC

Post» Artur46 » 19 Gru 2011, 17:53

Adam410 napisał(a):Wtedy to forum już raczej nie nazywałoby się `Speedfight.pl`.

No ja rozumiem , tylko że nawet na jakiś innych forach skuterowych jednej marki/modelu można spotkać więcej , owiele więcej innych marek niż u nas :roll: Ale reklama by się przydała :x
Artur46
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 19 Gru 2011, 18:42

Przecież jest dział inne skutery, jetforce oraz motocykle (z kilkoma podkategoriami). O ile dział motocykle cieszy się jakąś popularnością, to Jetforce świeci pustkami. Tak samo będzie z innymi forami poświęconymi konkretnym marką/modelom. Jaki sens robić nowy dział dl np. 5 osób?
Kuba

Post» Artur46 » 21 Gru 2011, 18:18

Kuba napisał(a):Przecież jest dział inne skutery, jetforce oraz motocykle (z kilkoma podkategoriami). O ile dział motocykle cieszy się jakąś popularnością, to Jetforce świeci pustkami. Tak samo będzie z innymi forami poświęconymi konkretnym marką/modelom. Jaki sens robić nowy dział dl np. 5 osób?

Nie chodzi mi o zrobienie działu Aerox , Sr itp tylko jeden dla innych niż Peugeot Speedfight i tyle , wystarczy trochę czasu posiedzieć i zrobić reklame.
Artur46
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 21 Gru 2011, 18:21

Przecież jest dział "Inne skutery".
Kuba

Post» se6ek » 21 Gru 2011, 19:52

Co do rozmów, żeby robić forum ogólnoskuterowe to nie. Adres Speedfight.pl mówi wszystko i takie było założenie autorów i wg. mnie niech tak pozostanie. Np. Mielocha nie pobijemy, ale uważam, że lepiej być dobrym forum o jednej, konkretnej tematyce, a nie byle jakim o wszystkim jak wiele mniejszych gdzie jest syf nie do ogarnięcia.

Co do platformy pomysł uważam za dobry.
Aukcjoner będzie moim zdaniem bardzo dobrym rozwiązaniem. Trzeba by tylko wyposażyć go w system komentarzy pozytywnych i negatywnych o użytkowniku, możliwość zapytań w ogłoszeniu. Ogólnie jak możecie rozwińcie to jak ma wyglądać ten system sprzedaży bo hasło "Aukcjoner" każdy może inaczej rozumieć..

Ogólnie ja bym widział z powrotem stronę główną, ta platforma trochę tak wygląda.
Zawsze były dyskusje o głównej. Moim zdaniem forum to za mało. Jak się przemyśli główną to już będzie to inaczej wyglądało. Kwestia, żeby to dobrze ogarnąć.

Pomyśleć do czego ma być dostęp z/bez logowania.
Na początku trzeba by dać notkę o historii forum, założycielach i info o historii speedfighta. Na stałe. Piszecie, że są stare artykuły, zgadzam się to ból i problem od zawsze, ale niech będzie miejsce na stronie gdzie losowo będą nam przeskakiwać np. poradniki, już to będzie inaczej wyglądało, poradnik stary, czy nowy może być pomocny.
Co do artykułów (np. o jakimś wydarzeniu, nowości) niech będzie tak, że wiszą na stronie przez np. kilka tygodni, potem automatycznie out i do archiwum i na ich miejsce pojawia się np. z forum lista najaktywniejszych użytkowników, tematów, najciekawsze tematy itd. Albo na miejsce starego artykułu niech wskakuje to co opisuję niżej.
Można by wygospodarować miejsce na losowe zdjęcia forumowych speedów, np. tak, że byłyby zdjęcia speedów z 3-ech pierwszych miejsc z ostatniego konkursu z małą notką czyj skuter i w czym wygrał, które miejsce. Podobnie filmy.
Dalej... link do mapki użytkowników z miniaturą.
Ankiety. Niech będą ważne np. 1-2 tygodnie, potem niech losowo przeskakują wyniki różnych ankiet.
Aukcjoner, tylko trzeba go dobrze przemyśleć i ciekawe jestem jaka jest wizja tej opcji we wspomnianej platformie.

Ogólnie ciekawi mnie jak ta platforma ma wyglądać w praktyce. Czekam na dalsze info.
Dla mnie hasło "platforma live" i jeden screen to mało. Powiedźcie jakie są wszystkie funkcje i opcje, co podlega dyskusji. W ciemno nie ma co się decydować.
se6ek
Honorowy moderator

Skuter: SPRZEDANY

Post» Radkowski » 21 Gru 2011, 20:25

se6ek popieram :yes:
Awatar użytkownika
Radkowski
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Gilera RCR '07 & Yamaha PSR 8000 :P

Post» welU » 21 Gru 2011, 21:10

x3 se6ek ładnie wszystko ujął :) Jestem także za tym. A co do tych działów to można by było podzielić na speedy 1,2,3 i Jety :D Ale to już nie moja decyzja, tylko przedstawiam propo. Ostatnio zauważyłem dużo Jet'ów w dziale o speedach(a mają swój oddzielny :/).
Awatar użytkownika
welU
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II Custom

Poprzednia

Wróć do www.SpeedFight.pl

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości