speedfight.pl

Mini bike pocket bike na gokarta! ;p

Mini bike pocket bike na gokarta! ;p

Post» Loth » 22 Lut 2012, 16:22

Witam. Dałem w dziale motocykle, bo to silnik z pocket bike'a, proszę o nie usuwanie tego tematu. Zamierzam sobie kupić silnik z przekładnią, gaźnikiem, filtrem powietrza (kompletny) za 185zł i włożyć do gokarta dzicięcego i jeździć. Gokarta już mam praktycznie gotowego, przygotowanego do jazdy. Testowaliśmy z kolegą jak nim się będzie jeździć przy prędkościach ok. 50km/h i nie było tak źle( on mnie ciągnął skuterem, chińczykiem). Czy ktoś z was miał może styczność z takim pojazdem? Opłaca się kupować ten silnik, czy lepiej np. z jakieś wsk'i lub simsona? I co wgl o tym myślicie? Projekt będzie gotowy gdzieś w marcu jak dobrze pójdzie. :brawo: 8)
Awatar użytkownika
Loth
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SpeedFight2 50 LC
Grupa: Opolskie

Re: Mini bike pocket bike na gokarta! ;p

Post» pawelvivacity » 22 Lut 2012, 17:42

Moim zdaniem to ten silnik jest troszkę za słaby. Druga sprawa to duża awaryjność . Co trochę coś się psuje. Kolega miał to więcej robił niż jeździł. Lepiej wsadź silnik od WSK 125 . Ładnie to lata bo widziałem u kolegi w gokardzie.
Awatar użytkownika
pawelvivacity
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Vivacity
Grupa: Lubelskie

Post» Loth » 22 Lut 2012, 20:56

No tak, ale silnik z WSK jest droższy, nawet używany, a pocket ma 4km, rozpędza się do 65km/h, może mi te 50-55km/h pójdzie, więc na takie małe coś to nie tak źle. A tak wgl to silnik z WSK jest chyba za duży do mojego gokarta, zaraz dam jakieś zdjęcie. Ale dzięki za propozycje. Jak macie jakieś pomysły dotyczące mojego gokarta, lub jak zamocować silnik to możecie podawać, może bd to lepsze pomysły niż mój. :yeah:
Awatar użytkownika
Loth
Użytkownik
Użytkownik

Post» Misiek1996 » 22 Lut 2012, 21:28

Sam miałem takiego gokarda ale bez silnika ,sprzedałem to kumplomza 50 zł ,też wstawili silnik od tego chińskiego miniścigacza tylko że ich silnik wyszedł w sumie za darmo ,ale im się ten silnik nie psuje ,no może czasem problemy z gaźnikiem ale tak to jest okej .sami testowaliśmy to podpinając do skutera ,jak się rozpędziłem do 70km/h spedem a kumpel się na tym wywalił przy tej prędkości z tego gokardoa to było trochę nie fajnie 3dni go wszystko bolało xp
Awatar użytkownika
Misiek1996
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Spedfight2 AC 07'/Yamaha Jog R 09'
Grupa: Dolnośląskie

Post» Loth » 24 Lut 2012, 20:50

Misiek1996 napisał(a):Sam miałem takiego gokarda ale bez silnika ,sprzedałem to kumplomza 50 zł ,też wstawili silnik od tego chińskiego miniścigacza tylko że ich silnik wyszedł w sumie za darmo ,ale im się ten silnik nie psuje ,no może czasem problemy z gaźnikiem ale tak to jest okej .sami testowaliśmy to podpinając do skutera ,jak się rozpędziłem do 70km/h spedem a kumpel się na tym wywalił przy tej prędkości z tego gokardoa to było trochę nie fajnie 3dni go wszystko bolało xp

A ile im ten gokart jechał, jaki vmax? Ewentualnie jaki by się dało osiągnąć, np. mniejsza zębatka. W poniedziałek kupuje ten silnik od pocket'a. :D
Awatar użytkownika
Loth
Użytkownik
Użytkownik

Post» karzetbdg » 25 Lut 2012, 20:41

Ja miałem pocketa ma bardzo awaryjny silnik :(
W ogóle nie miał uszczelek założonych to odpalał a jak założyłem to nie chciał :(
Ale 185 to dobra cena jak za skrzynią bo bez skrzyni po 150 są :P A tak w ogóle to lepiej jest zainwestować nawet w silnik od komarka albo ogara bo jak ustawisz dobrze to nic się nie będzie działo :P Tylko że wiesz gabarytowo pocket ma bardzo mały silnik :P
Awatar użytkownika
karzetbdg
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 Furious 2003r. 50ccm
Grupa: Kujawsko-Pomorskie

Post» macko3131 » 25 Lut 2012, 20:46

Silnik za 180 zł to sam sobie odpowiedz co to jest... Odlicz od tego transport z Chin,podatki i inne pierdoły a wychodzi Ci że wyprodukowanie tego wynosiło kilka dolarów = wykonali to z plasteliny :D
Może silnik z kosiarki? Z tego co pamiętam to sąsiad kiedyś miał takiego gokarta.
Wydaje mi się że zepsutą kosiarkę można kupić za grosze a moc podobna jak nie większa od tego poceta :wink:
macko3131

Post» karzetbdg » 25 Lut 2012, 21:13

No tylko że wiesz każdy mówi że pocket ma silnik z kosiarki xD
Awatar użytkownika
karzetbdg
Użytkownik
Użytkownik

Post» macko3131 » 25 Lut 2012, 21:18

Może i konstrukcyjnie być podobny, ale na pewno silnik z markowej kosiarki jest o wiele bardziej trwały :) Dobra kosiarka podziała spokojnie 5-10 lat a takie pocety padają po kilkudziesięciu kilometrach :wink:
macko3131

Post» karzetbdg » 25 Lut 2012, 21:20

No to wiadomo te silniki tylko na jedno odpalenie są bo przy drugim już trzeba regulować :D
Awatar użytkownika
karzetbdg
Użytkownik
Użytkownik

Post» gralex » 25 Lut 2012, 23:42

Przy silniku z kosiarki będzie trzeba zamontować przekładnie kątową. Rok temu się tym interesowałem i plany były jak to zbudować. Ja mam silnik 5,5 HP i do tego miałem montować przekładnie kątową. Można ją kupić nawet na allegro. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
gralex
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight X-Team
Grupa: Warmińsko-Mazurskie

Post» Loth » 26 Lut 2012, 12:11

No tak, ale przecież nie bd wydawać ponad 300zł na silnik do jakiegoś gokarta, nie zależy mi za bardzo na mocy, a możliwe, że po 1 sezonie mi się znudzi, a potem sprzedam czy coś. Możliwe, że silniki z pocket'ów są awaryjne, ale jest bardzo dużo części do nich, a jeden we wsi ma takiego mini ścigacza i cały czas jeździ, chyba bez żadnych napraw, ale nie jestem pewny. Ale jak ktoś może gdzieś widział kompletny silnik za mniej niż 300zł to niech poda linka, ale jak na razie to kupuje ten silnik od pocket'a jutro. :D
Awatar użytkownika
Loth
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 26 Lut 2012, 13:15

Tak się napaliłeś, że i tak kupisz ten silnik od pocketa, mimo że rozleci się po 10 minutach jazdy. ;)
Kuba

Post» Loth » 26 Lut 2012, 14:27

Weź nie gadaj głupot, z tydzień może potrzyma xD, a co by się niby miało w nim zepsuć?
Awatar użytkownika
Loth
Użytkownik
Użytkownik

Post» Kuba » 26 Lut 2012, 15:40

Zapewne wszystko po kolei.
Kuba

Następna

Wróć do Wasze motocykle

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości