blueSPEED napisał(a):Jak nie potopiło plastików Musi być optymalna temperatura, żeby silnik się nie zatarł (wybuchł?)
No jak miałem enduro RMX'a i wsadziłem wydeszek sportowy to mi plastik potopiło ale czy temperatura wydechu ma wpływ na silnik jakoś ? Chyba do wybuchu nie dojdzie ... przynajmniej tak mi się wydaje pozdr.
Co wy piszecie Ja chcę wiedzieć jaką temperature ma tłumik, a wy cos pytacie kombinujecie Mi się zdaje, że okolice 350 stopni. (plastik tłumik ci stopi ) Ale kto wie na bank temperature Chyba nie przekroczy 350stopni prawda PoZdRo
Ja nie doczytałem. Myślałem, że chodzi o temperature silnika... Obkleić?? Zmarszczy się to... Wiem po sobie bo mam naklejke metrakita na wydechu. Co do malowania to masz farby do 690 stopni...
Arek dobrze, myślisz. A BlueSpeed słuchaj czyli takie farby wytrzymają?? Bo dalej nik nie napisał jaka temperatura. Panowie konkrety. Bo na filozofów wyrośniecie/wyrośliście.
A skąd ktoś ma wiedzieć Jaka temperatura konkretnie... Przecież to oczywiste, że nikt Ci nie powie, bo po co komu taka wiedza ??!! Nikt specjalnie dla Ciebie nie będzie mierzył !!!
A tak poza tym to temperatura wydechu zależy od bardzo wielu czynników, jak np. temperatura otoczenia, materiał, z którego jest wykonany itp.
Cześć wszystkim, jestem nowy W samochodach sportowych EGT (temperatura gazów wylotowych) wynosi około 1000 *C, czyli wydech nagrzewa się do podobnej temperatury. W skuterach ta wartość nie będzie aż tak duża... Przy ostrym katowaniu temperatura wydechu nie powinna przekroczyć 650 *C