speedfight.pl

Wasze Uwagi !

Sprawy dotyczące vortalu.

Wasze Uwagi !

Post» soltys » 18 Gru 2007, 19:22

Witam

Postanowiłem założyć temat w którym każdy będzie mógł wyrazić opinie na temat vortalu. Uwagi dotyczące pracy forum, co Wam się w nim podoba co nie, co należy ewentualnie poprawić. Jak oceniacie naszą prace ? :wink:
Awatar użytkownika
soltys
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speed 206
Grupa: Pomorskie

Post» _PrZeMo_ » 18 Gru 2007, 19:27

Opcje szukaj trzeba poprawic :P nie wiem czy tylko u mnie ale 2 strona nie wyskakuje zawsze a wyszukane rzeczy troche anarchicznie wynajduja :roll: A ogolnie vortal ladnie sie prezentuje :D Duzo pomocnych osob ale i wielu "spamerow" i bajkopisarzy typu Adamek :blush: (sorrki ale nie wytrzymalem :D bo przez takie osoby nigdy nei mam pewnosci czy robie cos dobrze :evil: )
Awatar użytkownika
_PrZeMo_
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 LC

Post» bartez » 18 Gru 2007, 19:47

Stronka oczywiście bardzo fajnie, ale zgodze się że opcja "szukaj" działa trochę dziwnie.
I jeszcze to, przynajmniej u mnie, że bardzo często nie da sie załadować strony, wyskakuję błąd i czasami wysyła mi dwa posty naraz.
Ale sądzę że to tylko u mnie się tak dzieje.
Ale ogółem to strona pierwsza klasa.
Awatar użytkownika
bartez
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2

Post» matychmaster » 18 Gru 2007, 19:47

:arrow: Wortal - 10/10
:arrow: Moderatorzy - 9/10
:arrow: Ludzie na Forum - 9/10
:arrow: Dzia³ praktyczne porady przyda³oby siê rozbudowaæ
:arrow: Za ma³o zdjêæ w galerii :evil:

No to chyba by³oby na tyle.
P.S. Pozdro dla adminów i modów :wink:
Awatar użytkownika
matychmaster
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Bia³ystok / troche sprzêtów

Post» Mastaneo » 18 Gru 2007, 20:00

Ja juz swoja opinie przectawilem dla modow i adminow ale powiem dla all:

Kiedys bylo inaczej mniej spamu a teraz jest tutaj paru takich co ciagle pisza byle co i zakladaja duzo tematow na ten sam temat a mody i adminy nic 0 i jak ktos pisze byle co to zaraz kazdy zwraca uwage i tak sie tworzy te cale gawno ! Powinniscie bardziej karac a moze wiele osob by sie nauczylo korzystac z opcji SZUKAJ albo jak zrobi temat to niech nie zaklada drugiego podobnego tylko niech pisze w tamtym :evil:

No i chyba to wszystko na ten temat :x Moze jakos te uwagi wplynal na rozwoj Vortalu i userow :!:

Pozdroo
Awatar użytkownika
Mastaneo
Użytkownik
Użytkownik

Post» szymoon15 » 18 Gru 2007, 20:46

Dokładnie to mi sie nie podoba co opisał mastaneo. Jest kilku "wszechwiedzących", którzy nabijają posty i piszą byle tylko coś napisać. Nie chce przytaczać przykładów po imieniu ale ci którzy w pół roku mają na koncie powyżej 500 postów moim zdaniem się do nich kwalifikują i tylko piszą dla gwiazdek. Powinno się jakoś ograniczać spamowanie i zakładanie podobnych tematów do wcześniej powstałych. Nawet powiem, że nowi modzi na początku obecności na forum ostro nabijali posty. Więc to mi się nie podoba możecie się zgadzać albo nie. PZDR
Awatar użytkownika
szymoon15
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight2 AC Yellow - Black + Yasuni Z + Hebo NG

Post» Fighter04AC » 19 Gru 2007, 00:49

zdecydowanie opcje szukaj . Na bezsensowne posty nieodp tylko zamykac . pousuwac zbedne tematy z forum . za mało osob ze stroy sie wypowiada
Fighter04AC
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Bardzo Ładny :)

Post» creative » 19 Gru 2007, 16:41

1. Opcja szukaj
2. czepiacie się że zakładają ludzie kilkakrotnie takie same tematy ... jeżeli ktoś nie dostał żadej odpowiedzi na stary temat i minęło sporo czasu a ma nadal ten sam problem/dylemat to zakłada jeszcze raz logiczne z resztą ludzi świętych nie ma gdyby ktoś się uparł to do każdego można by się przyczepić
Awatar użytkownika
creative
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Aprilia Rs '07 lorenzo

Post» piterwrc » 19 Gru 2007, 18:11

Dawno mnie tu nie było, ale w końcu znalazłem trochę czasu, aby usprawnić forum.
Co do spamerów to mam kilka sytemowych rozwiązań. Po pierwsze można ustawić filt ograniczjący wysyłanie postów np. co 60 sekund. Po drugie koniec z dublowaniem postów. W takim przypadku system sam połączy post ze zdublowanym. Dzieje się tak przez pierwsze np. 48h po napisaniu postu. Po tym czasie można już dodać post pod postem. Takie łączone posty bedą liczone jako 1.
Jeżeli chodzi o wyszukiwarke to u mnie działa bez problemu. Co do celności wyszukiwania to niewiele moge zrobić, bo samego skryptu nie poprawię. Napiszcie jakie macie inne problemy.
Awatar użytkownika
piterwrc
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight2 206 WRC

Post» szymoon15 » 19 Gru 2007, 18:25

Piter taki filtr, który co jakiś czas ogranicza wysyłanie postów nie zadziała. Trzeba by ustawić maksymalną liczbę postów osobom, które są krócej na forum np. do 5 dziennie. Wydaje mi się, że tak było by dobrze.
Awatar użytkownika
szymoon15
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight2 AC Yellow - Black + Yasuni Z + Hebo NG

Post» m4rc1n » 19 Gru 2007, 18:48

szymoon15 napisał(a):Piter taki filtr, który co jakiś czas ogranicza wysyłanie postów nie zadziała. Trzeba by ustawić maksymalną liczbę postów osobom, które są krócej na forum np. do 5 dziennie. Wydaje mi się, że tak było by dobrze.

Coś takiego nie jest dobrym pomysłem. Chociaż takie sankcje jak mówisz np. 5 postów dziennie mogłyby pomóc, ale ograniczyły by z kolei pole manewru do wypowiadania się na forum, dodatkowo to pohamowałoby jego rozwój.

Mam drugi pomysł od siebie:
Mianowicie jak zauważyłem dużo osób skarży się, że moderatorzy nie moderują nie zamykają tematów i nie zwracają uwagi na łamanie regulaminu. Mam propozycję aby te osoby, które zauważą coś niepokojącego lub co ewidentnie łamie regulamin niech poinformują kogoś z moderatorów albo administratorów, wtedy zajmiemy się tą sytuacją. Bo nie oszukujmy się. Nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyłapać. :wink:
Tylko:Niech to nie będzie na zasadzie "kablowania", że aaa... ten i ten nie napisał poprawnie wyrazu, dajcie mu ostrzeżenie.

Tyle ode mnie.
Pozdro.

Edit:
Piter, proponuję jeszcze aby przywrócić/dać moderatorom możliwość dawania bana.
m4rc1n
Użytkownik
Użytkownik

Post» Mastaneo » 19 Gru 2007, 21:57

Jestem za tym co napisal m4rc1n zeby przywrocic dawanie bana bo modzi napewna sa czesciej niz admini.... :)
Awatar użytkownika
Mastaneo
Użytkownik
Użytkownik

Post» konrad291 » 19 Gru 2007, 22:09

Czyli powinno byc coś takiego jak ZGŁOŚ NARUSZENIE REGULAMINU i oczywiście zwiększyć możliwości moderatorów.
Awatar użytkownika
konrad291
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: speedfight 2 LC

Post» piterwrc » 20 Gru 2007, 00:05

Banowanie userów przez modów oczywiście wróciło. Nie wiem jakim cudem było wcześniej wyłączone :? Ograniczeń dziennych w pisaniu postów nie ma co wprowadzać. Zresztą nawet nie bardzo wiem jak to zrobić :P Natomiast mogę się wziąść za zrobienie systemu zgłaszania naruszenia regulaminu do moderatorów. Co reszta o tym sądzi, bo troche z tym jest roboty :?: Można jeszcze wyłączyć zliczanie postów w dziale offtopic...
Awatar użytkownika
piterwrc
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot SpeedFight2 206 WRC

Następna

Wróć do www.SpeedFight.pl

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość