speedfight.pl

Chińczyk vs. Peuegot:-D

Tutaj możecie pisać o wszystkim co nie jest związane ze skuterami. Licznik postów wyłączony.

Chińczyk vs. Peugeot

Peugeot
104
91%
Chińczyk
6
5%
równe sobie:-D
4
4%

Razem głosów : 114

Post» PeugeotFighter » 26 Kwi 2008, 22:12

pyra666 napisał(a):
PeugeotFighter napisał(a):
Mastaneo napisał(a):cieszyc sie ze jedziesz te 80 realne i jezdzisz Peugeot-em :!:

pozdroo

To jest bezcenne tak jak miny kierowców chinoli którzy zostają z tyłu :lol: Cieszmy się z tego i trzymajmy się tego :)

Ta to są najlepsze chwile.... Podjezdzasz do chinolka, równasz sie z nim spoglądasz z pogardą i dodajesz gazu, i wtedy kolo ma zgache...... Bezcenne :D Ale trudno sie mówi.... Takie jes życie :D

Albo ten dzwięk chinola tkz "tarcie blachy" :lol: Skrzeczące i odpadające plastiki, ależ my mamy radochę na taki widok :) Będzie co wspominać :D
Awatar użytkownika
PeugeotFighter
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II 206 WRC 2003 r.

Post» marcinsparco » 27 Kwi 2008, 12:39

Nie spotkałem się z sytuacją gdzie chińczyk zrobił ponad 5 tys. km jeden znajomy ma jakiś chiński szajs zrobił 1 tysiąc chciał zdjąć blokadę pojechał do serwisu a oni mu wymienili wał,tłok itp. i nadal mu śrutuje w sliniku. :roll:
Awatar użytkownika
marcinsparco
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: SpeedFight 2 AC / XR6 LC

Post» tweedy » 27 Kwi 2008, 20:45

To ten znajomy zje trochę nerwów, ale przynajmniej będzie bezpieczniejszy... Życzę, aby mu rama nie pękła po drodze. :)
Awatar użytkownika
tweedy
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot JetForce C-TECH (niebieski)
Grupa: Małopolskie

Post» marcinsparco » 27 Kwi 2008, 21:29

A co do ramy to jednemu przy Kingway'u Maximus'ie pękła rama w pół no i jak kiedyś przekręcił kluczyk w stacyjce to niestety już tam został. :lol:
Awatar użytkownika
marcinsparco
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: SpeedFight 2 AC / XR6 LC

Post» se6ek » 02 Maj 2008, 16:01

Z tym przebiegiem to nie mówcie hop. Na jakims forum czytałem, ze gośc zrobiłe keeway'em focusem kilka-czy kilkanaście tysi bez większych problemów! Seryjnie... Pisał o tym mechanik który robił w nim przegląd...

Ale ja i tak wole speeda! 8) M.in dlatego: jadę z kumplem: ja swoim speedem, on keeway'em. Gość podjarany, że jedzie obok peugeota 50km/h i że niby nie moge go wyprzedzić :wink: Patrzę stoja jakieś panienki to z tych 50 gaaazuuuu i i juz mam 90 na blacie, kumpla w lusterku i gadam z laskami a kolo podjeżdża za jakiś czas :wink: Są skutery i "prawie" skutery 8)

Poza tym ostatnio dałem się przejechać kumplowi-świezo upieczonemu właścicielowi keeway'a hurrican'a. Po przejażdżce na peugeocie wyglądał tak: 8O i powiedział cos takiego: O k****! Ja pi***** - idzie jak ścigacz!

Chyba nie potrzeba nic dodać :D
se6ek
Honorowy moderator

Skuter: SPRZEDANY
Grupa: Mazowsze

Post» Kamil1994 » 18 Maj 2008, 14:56

Wczoraj pojechałem z 6 kolesiami z 4 Zipp'ami i 2 Keeway'ami.
Jak się powiedzieli, że mój jest z 2001 roku to powiedzieli, że złom, bo ich są średnio roczne. To ich wystawiłem na ulicę i siebie na samym końcu :D
I jedziemy do końca ulicy ~500m. No i oczywiście oni wszyscy w tyle, ja już przejechałem, staje na poboczu, oni dojeżdzają i się pyta co tuningowałem :D
Ja mówię, ze nic - zgodnie z prawdą.
Awatar użytkownika
Kamil1994
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: SpeedFight 2 LC

Post» kgalik » 19 Maj 2008, 18:40

Tak te pogardliwe spojrzenia na kierowców chinoli są bezcenne.
Na sprawdzianie na kartę moto koleś podjechał chinolem (nie jeden...) to bzium puga i tego keewaya na start i gdyby nie to, że mam blokady i skuter jest rozregulowany to objechałbym go jak chciał (w sumie to i na blokadach też bym go objechał) :D Jednak w zakrętach pug górą. No ale kolo śmiga chinolem tylko tak dla zabawy, bo ma CBR 125 :D
I nawet spoko jest.
Śmiga też kopia speeda 1 po mieście i mówię Wam, mimo, że mam blokady to patrzę na nią z pogardą, bo blokady się ściągnie.
Awatar użytkownika
kgalik
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: JetForce

Post» Dziki » 08 Lip 2008, 01:55

No u mnie też są takie cwaniaki co to im niby te chińczyki idą 90km/h :lol: przecież to jest niemożliwe i chyba każdy o tym wie ja patrzę o jedzie przede mną ten co to mu niby 90 leci no i jade za nim on ledwie 60 no to troszke gazu dałem i już go mam i patrzę w lusterko jak się oddala.Śmieszni są Ci co się chwalą tymi chińczykami.Chociaż mój tata ma Motobi Questa i jeździ cały czas już 4 lata i wymieniona była tylko pompka od paliwa no a teraz będe musial gaźnik wyczyścić bo coś paliwa nie dostaje jak długo jedziesz na manetce full przyspiesza bardzo ładnie i 70 poleci bez większych oporów.Jestem pełen podziwu dla tego właśnie chinola.Ale to tylko chyba jedyny okaz wśród chińszczyzny który jako tako idzie.Ja nie miałem dylematu czy nowy czy stary bo była okazja Speedfight 2 AC za 1000zl po kilku glebach szedł jak burza no to czemu mam nie wziąć?!Kupiłem, pomalowałem, zrobiłem ze światłami i śmigam czwarty sezon prawie bez awaryjnie.Prawie bo niedawno wymieniłem cewke wysokiego napięcia.
Awatar użytkownika
Dziki
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight 2 AC

Post» kgalik » 08 Lip 2008, 13:51

Blokady ściągnięte, wyregulowany skuter i tak śmigam... Koleś na mieście kupił cylinder 70ccm do swojego chinola i mówi, że mu 100 idzie bez problemów, ok, cyk na obwodnicę i jedziemy. Gonił chinola ile się dało, ale wyciągnął 60km/h, a ja na połowie manetki i gaz pełna manetka, miły widok jego oddalającego się w lusterku :D Na postoju stwierdził, że moj peugeot musi 120 cisnąć xD
Awatar użytkownika
kgalik
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: JetForce

Post» Święty » 12 Lip 2008, 13:34

a u mnie w miescinie wiekszosc chinoli jezdzi . Głownie jakies Baotiany ( sam mialem takiego ale sprzedalem , dobilo mnie to zeby odkrecic zarowke tylnia trzeba bylo zdejmowac plastiki xD ) . A i jeszcze wciska sie kit ze Baotian jezdzi na atesciue Hondy
Święty
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 LC Iron-X

Post» Krzysnik363 » 16 Lip 2008, 12:32

http://polskajazda.pl/Motocykle/Keeway/Matrix/37511

Koleś mnie zmiażdżył
Wymienił dyszę ,sprężynki i chyba rolki i pisze że 110 na prostej idzie <hahaha>
A jak mu napisałem ze nie możliwe to napisał mi że to realny wynik.
Takiego wyniku nie uzyskał by chyba nawet na 70ccm. One normalnie chodzą po 70. Ktoś tam nawet napisal ze znajomy ma takiego samego z tuningowym kominem,cylindrem 60,wariatorem i sprzęgłem i idzie mu 85 max.

Jak tu szanować posiadaczy chinoli ?
Krzysnik363
Użytkownik
Użytkownik

Post» Ghost_Rider » 16 Lip 2008, 13:56

Ja miałem kiedyś keewaya hurricane i wsadziłem w niego cyl 60ccm, rolki, wariator, sprzęgło i pare żeczy i szedł 80km/h, straszna zamuła z miejsca że ruszać sie nie dało. 8O
Na większych dokłach plastiki sie łamały, tylni amor dobijał, ciągle coś grzechotało w silniku. :?
Teraz sobie kupiłem speeda i odblokowałem, daje gazu, kilka sekund później mam 80km/h :twisted:
Ghost_Rider
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: BMW e30

Post» PeugeotFighter » 16 Lip 2008, 14:37

Krzysnik363 napisał(a):http://polskajazda.pl/Motocykle/Keeway/Matrix/37511

Koleś mnie zmiażdżył
Wymienił dyszę ,sprężynki i chyba rolki i pisze że 110 na prostej idzie <hahaha>
A jak mu napisałem ze nie możliwe to napisał mi że to realny wynik.
Takiego wyniku nie uzyskał by chyba nawet na 70ccm. One normalnie chodzą po 70. Ktoś tam nawet napisal ze znajomy ma takiego samego z tuningowym kominem,cylindrem 60,wariatorem i sprzęgłem i idzie mu 85 max.

Jak tu szanować posiadaczy chinoli ?

Dobre :lol: 110 km/h :D Ja nie mogę, ma wyboraźnie. Tak jak napisąłeś one max 70 a przeważnie to koło 65 lecą. Jak jemu to merde leci 110 km/h to Speedfight na maxa da radę wkręcić się do 200 km/h :D
Awatar użytkownika
PeugeotFighter
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II 206 WRC 2003 r.

Post» Lipa » 17 Lip 2008, 13:38

Od tego typka z Polskajazda.pl

lusterka tnt
migacze tnt
naklejki hebo 3d
inne naklejki

Nie zapominajcie, że takie naklejki 3d dodają mocy :) Po ich naklejeniu 20km/h więcej

Kolo ma niezłą wyobraźnie .. Na wydechu Hebo NP dyszy i rolkach 110 ?? i to na seryjnym chińskim silniku - niemożliwe .. na takim tunie 80 w chinolu max :)
Awatar użytkownika
Lipa
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II Iron-X

Post» Krzysnik363 » 17 Lip 2008, 14:43

Ciężko by było osiągnąć nawet 80. Bo seria idzie 65.
Ciekawy jestem jak on doszedł że mu idzie 110 jak ma licznik do 80km/h
Krzysnik363
Użytkownik
Użytkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość