speedfight.pl

Chińczyk vs. Peuegot:-D

Tutaj możecie pisać o wszystkim co nie jest związane ze skuterami. Licznik postów wyłączony.

Chińczyk vs. Peugeot

Peugeot
104
91%
Chińczyk
6
5%
równe sobie:-D
4
4%

Razem głosów : 114

Post» se6ek » 17 Lip 2008, 15:50

Co się dziwicie co do tych prędkości :P Byłem kiedyś zarejestrowany na pewnym forum o chinolach i był tam temat. Z niego dowiedziałem się, że prawie każdy licznik w chinolu kłamie, a niektóre w porównaiu z GPS-em owalają na 15km/h - o tyle zawyżają :lol: :P

Porównajcie sobie taki fakt:
-speed po tunie, na cylku 50cm3 jest w stanie iść ponad 90km/h
-chinol po mega tunie, na cylku 70cm3 chodzi po 80 kilka km/h. a speed na takim cylu pójdzie grubo ponad 100km/h. Co tu porównywać :P
se6ek
Honorowy moderator

Skuter: SPRZEDANY
Grupa: Mazowsze

Post» PeugeotFighter » 17 Lip 2008, 16:41

Ważne że jest się z czego pośmiać :P W sumie zazdroszcze wyobraźni tym właścicielom chinoli :D
Awatar użytkownika
PeugeotFighter
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II 206 WRC 2003 r.

Post» Krzysnik363 » 17 Lip 2008, 17:22

se6ek napisał(a):
Porównajcie sobie taki fakt:
-speed po tunie, na cylku 50cm3 jest w stanie iść ponad 90km/h
-chinol po mega tunie, na cylku 70cm3 chodzi po 80 kilka km/h. a speed na takim cylu pójdzie grubo ponad 100km/h. Co tu porównywać :P

Speed Lc w dobrym stanie idzie na serii 90
Krzysnik363
Użytkownik
Użytkownik

Post» Pabianice » 17 Lip 2008, 18:42

Witam wszystkich. To mój pierwszy post. Speeda kupiłem dwa tygodnie temu. Wcześniej jeździłem właśnie chińczykiem. Macie racje że większość kierowców tych pojazdów się strasznie napina. Ale jest również sporo osób które mają chińczyki bo cenią 4t i małe spalanie. Przejechałem swoim 10tysięcy bez żadnej usterki. Zgadzam się że silniki nie są na licencji ani hondy ani yamahy ani nie mają nic wspólnego z japońskimi techologiami. Jakość jest słaba. Ale jeśli trafi się dobry egzemplarz to tak jak ja: Jedna usterka . Jak się dba tak się ma. Ale niektórzy nie maja wyboru czym jeździć ja np dostałem chińczyka w prezencie. I nie ma co przezywac.
Miałem w nim taki tuning Cylinder Naraku 65
Wariator Malossi
Sprzęgło Malossi Fly
Dzwon Malossi Wing Bell
Rolki Malossi 5,1g
Sprężyna Malossi biała
Wydech Profikom 4beat Sport
Pasek Ariete kevlarowo-aramidowy
Gaźnik 20
Z optyki: ryfle,lusterka,manetki,kickstarter BGM,polerka,chromowana obud. filtr,naklejki,smycz do kluczy Malossi. Seryjne 2t nie mają szans żadnych. W zależności od ustawień 75/90 km/h. I mówię o prędkości mierzonej gpsem. Oczywiści mój nowy skuter zbiera się lepiej bo 2t ma przy tej samej pojemności moc dwa razy wieksza niz 4t. Pozdro dla wszystkich. Szanujmy wszystkich skuterzystów bo wszystko jest niepozorne.
Pabianice
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Speedfight II 206 wrc LC

Post» Krzysnik363 » 18 Lip 2008, 22:13

Luknijcie
http://allegro.pl/item399622904_romet_7 ... iborz.html

Chińska kopie speeda2 nawet odblaski w tych samcy miejscach. Ryfle aku itp. Tylko dupa im coś nie wyszła. Nie długo ludzie będą mylili speedy z rometami ;/
Krzysnik363
Użytkownik
Użytkownik

Post» Lipa » 19 Lip 2008, 00:22

Już kiedyś to bylo :/ Masakra... Po Radomsku się jeden takim złomem buja.. Zresztą co z tego, że wygląd podobny jak silnik chinski ?
Awatar użytkownika
Lipa
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II Iron-X

Post» Krzysnik363 » 19 Lip 2008, 09:13

Lipa napisał(a):Już kiedyś to bylo :/ Masakra... Po Radomsku się jeden takim złomem buja.. Zresztą co z tego, że wygląd podobny jak silnik chinski ?

Ja dopiero teraz skojarzyłem że podobny do speeda jest.
Krzysnik363
Użytkownik
Użytkownik

Post» PeugeotFighter » 19 Lip 2008, 09:34

Do tego licznik zgapiony z SRki factory. Ten kto kupi coś takiego to naprawdę żal. Wstyd. Potem będą szpanowali że mają lepsze od Speeda :lol: Ja bym się nie tym nie pokazał, bo dla mnie jest to plagiat i każdy kto to kupuje bierze poniekąt w tym udział :wink: Chińskie złodziejstwo i tyle :!:
Awatar użytkownika
PeugeotFighter
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II 206 WRC 2003 r.

Post» Poklados » 22 Sie 2008, 20:57

Mnie w mieście jeden chinol dyma -.-' Bo ma odblokowanego vapora , a ja mam zablokowanego speedfighta x(((
Poklados
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: Peugeot Speedfight 2 Motosport

Post» kgalik » 22 Sie 2008, 21:19

Miałem dokładnie tak samo. :( Ale Jet'a odblokowałem i lekko podtuningowałem i nie ma na mnie skutera w mieście. :blush:
Awatar użytkownika
kgalik
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: JetForce

Post» manos18 » 23 Sie 2008, 10:04

PeugeotFighter napisał(a):Do tego licznik zgapiony z SRki factory. Ten kto kupi coś takiego to naprawdę żal. Wstyd. Potem będą szpanowali że mają lepsze od Speeda :lol: Ja bym się nie tym nie pokazał, bo dla mnie jest to plagiat i każdy kto to kupuje bierze poniekąt w tym udział :wink: Chińskie złodziejstwo i tyle :!:

Nie tylko będą szpanowali że lepsze, ale jeszcze będą gadali że kupili taniej nowego, a Ty drożej używke :P Jak mi któryś tak powie to go wyśmieje na miejscu :mrgreen:
Awatar użytkownika
manos18
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II a jak ;D

Post» se6ek » 23 Sie 2008, 11:02

No tacy sa najlepsi. Czasem mnie tak denerwują, że pasowało by zebrać forum i wszystkim ... pokazać co to znaczy speedfight :P

co do podóbek to zauważcie, ze to staje się chore! To już nie są podróbki markowych skuterów, ale często podróbki podróbek!

Weź-dzieciak kupi jakiedgoś rometa, co cąły czas mu się psuje. Kupił nówkę 4T i wyjeżdża do mnie z tekstem : "Aaa-używany, to na pewno się psuje! Co już robiłeś? " A ja nic w nim nie robiłem! W 6-cio letnim speedzie! A jego non stop się sypie. Inny znowu ogląda ogląda "Aaa tu pęknięte, tu ryska, ktos juz na nim leżał itd" Pasowało i jednemu i drugiemu strzelić. Wkurza mnie takie podejście. Nakupili tych chinoli 4T i myślą, że nowy jest lepszy! haha. Z takimi to tylko powiedzieć: "Tak-lepszy Twój? Rozstrzygnijmy to na asfalcie! Na 100, 200, 300, 500m? Nie ma sprawy, na każdym dystansie zobaczyłbym go w lusterku!"
Niech jeszcze raz usłyszę jakieś uwagi to chyba nie wytrzymam. Większośc kumpli nie może oderwać oczu od mojego puga, po jednej przejażdżce. Nawet słowa nie powiedzą. Mój speed to zawsze symbol najlepszego skutera i najszybszego. Chyba wszyscy wiedzą, że jest najlepszy w okolicy. Każdy patrzy z respectem. A te ... ehh dzieciak-nie dam mu się przejechac bo się zabije, ale niech żyją w swoim świecie chińszczyzny.
se6ek
Honorowy moderator

Skuter: SPRZEDANY
Grupa: Mazowsze

Post» ToMiX156 » 03 Wrz 2008, 21:01

Peugeot 4 ever.. China bbez szans.
Awatar użytkownika
ToMiX156
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 2 X-Race/yellow/silver.

Post» Kondziuuu10 » 11 Wrz 2008, 06:23

Kiedys miałem chinola ja miałem nówke i kolega miał speedfighta II AC powiem tak zablokowany chińczyk i zablokowany peugoet inna bajka . Chińczyk mułowaty itp,itd. A peugoet świetnie sobie radzi dlatego w następnym sezonie tj. (maj, czerwiec) chce kupić speeda II LC. Co do modelu najchętniej to nówke wrc albo furious ale nigdzie nikt go niema. Wiem wiem wyprodukowali ich coś 300 modeli na Polske
Kondziuuu10
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» kgalik » 11 Wrz 2008, 22:05

Szczerze mówiąc, nie ma to jak odjechać chińczykowi po dodaniu gazu na jakiejkolwiek prostej czy zakręcie. :lol: Wszystkie na mieście z kumplem robimy jak chcemy (On śmiga na Apce Area 51). Ostatnio się z golfem II ścigałem z lekka podtuningowanym, do skrzyżowania wygrałem. :?
Pozdro dla Wszystkich wierzących w siłę dobrych marek. :P
Awatar użytkownika
kgalik
Nowicjusz
Nowicjusz

Skuter: JetForce

PoprzedniaNastępna

Wróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość